Diskuse
Jitrnička, jakou svět neviděl
Děkujeme za pochopení.
_-1-_
Zásadní rozdíl mezi Polreichem a Babicou je v přístupu.
Polreich to bere velice profesionálně a u něj je určitě ta jistota, že když by dělal stejný pokrm za rok, tak by chutnal stejně. "Problém" je v tom, že jeho recepty jsou z těch nejlepších dostupných potravin a udělá si je deset lidí ze sta. ................... U Babici je to trochu jinak. .... Např.: Do jídla patří sůl, pepř, paprika, majoránka, cibule a česnek .... cožé, vy nemáte česnek? No tak ho tam nedávejte. Ono to bude jedlé i bez česneku. Jeho recepty a postupy nejsou až tak profesionální, ale nabízí je devadesáti lidem ze sta. ................... O jejich vzájemných naschválech mluvit nebudu :o)
PS: od každého jsem viděl jen pár dílů, takže můj pohled vychází z této skutečnosti
ddannnn
Píšete o tom,
že lidi nemají peníze, ani aby si dali normální oběd. Nesouhlasím! Pokud se podíváte kolem sebe uvidíte spousty obézních lidí, a to i těch, kteří jsou na tom údajně tak zle, že musí v práci jíst chleba a kafe. Ono to je totiž o tom, jaké strašné stravovací návyky Češi mají. Kdyby člověk nebyl hamoun a nechtěl navařit za stovku omáčku na týden, kterou se pak několik dní přejídá, mohl by se najíst i kvalitně. Když to srovnám s tím Vaším chlebem ke svačině, tak pokud by člověk dodržoval nějaké zásady normálního stravování, tak si koupí např. toast, na něj kvalitní šunku a kvalitní sýr. Bude mít menší svačinu, ale výživnou a chutnou. Jenže on se český člověk raději nacpe půl kilem chleba s nějakým žluklým drekem. Ovšem ve stejné cenové relaci jako ten ten chutný toustík. Kdyby se lidi zamysleli, jestli opravdu musí jíst takové porce nekvalitního jídla, když můžou jíst kvalitně normální porce, možná by se zjistilo, že takový chudák ten "obyčejný člověk" zase není.
Ježikača
tentokrát
nesouhlasím. kdo není líný vařit, může jíst dobře lacino. hovězí přední je za pár kaček a uděláte z něj polévku, maso s omáčkou. sladkovodní ryby nejsou drahé a lékař by zaplesal. kuřecí skelety jsou ještě lacinější a krom polévky na rizoto oberete. sekaná i bez strouhanky je výborné jídlo, které vás taky nepoloží. bohužel je většina lidí líná myslet a vařit a raději si koupí šunt s rohlíkem, který kg/kč vyjde nakonec dráž, než kvalitní "prosté" jídlo.
Jiittkkaa
Re: tentokrát
Souhlasím, ale já v článku zminuji, že lidé vaří mnohdy z náhražek např. sojové maso, které může být výborné, a že jde o to, že si nemohou dovolit vařit z pravé svíčkové apd. Čili nechápu, kde je v našich názorech rozpor.Díky za příspěvek JG
volkswagen
ZP
Já si nemyslím, že by ZP hlásal nutně drahé suroviny. Kvalitně lze jíst i poměrně levně. Nemám-li příjmy, nemohu se živit steaky. A i svíčková je poměrně luxusní pokrm vezmu-li v úvahu náročnost přípravy.
Problém u nás je podle mého názoru jiný. Raději si koupíme kilo šmejdu než dvacet deka kvality jen proto, abychom toho "měli víc" a vzápětí se polovina vyhodí.
Lou.
Re: ZP
taky si to myslim.navic mnoha tem chudakum, kteri musi jist nekvalitni jidla by neuskodilo porce zmensit. Obezita nevznika z prazdnyho talire....
rachitico
Jitko
řekl bych, že jste s vařením na štíru a vaši jedinou specialitou je Vávrovo kafe.
Toho jste už navařila plný kotel. Zdravím ze slunného Bruntálu, já si raději dám Segafredo.
Sněhová vločka
Re: Jitko
Ovšem, pokud jste si mě spletl s autorkou, Váš popis by na mě sedl.... jéžiš, jsem se zakecala a čaj je zas připálený.....
milinek
Výběr?
Je jen dobře , že jsou pořady z Polhreimem, Babicou, Italem, Klukama apd.a každý má možnost sám vyzkoušet a rozšířit svúj apetit. Proč si neudělat radost při nějáké události a zajít opravdu do restaurace, které se od ostatních liší,jídlem, kvalitou, cenou, interiérem apd. Tyto restaurace jsou, ale musíte je hledat. Někde a někdy to není jen tak ale pak to stojí za TO
Jiittkkaa
Re: Výběr?
Neříkám, že by ty pořady být neměli - můj syn např. nevynechá žádný díl s J. Oliverem. Jenom nelze očekávat zájem od každého, protože jsou fakt i lidi, kteří si to nemohou dovolit a na tom jídle šetřit musí, to je to, proč v této zemi někteří považují dobré jídlo za snobské - je pro ně nedostupné.Díky za příspěvekJG
Sněhová vločka
Tak nevím, jestli jsem to pobrala...
Co je špatného na "napíchnutí laciného buřta" na klacek, když mi/nám/jim chutná?
Já nějak jídlo neprožívám, asi mám jiné vášně
rachitico
Re: Tak nevím, jestli jsem to pobrala...
Na napíchnutí na klacek není nic špatného, že Jitko ?
TondaN
no když
se chci rozšoupnout,zajdu si na pořádnej stejk,řekněme za třistapade..,ale tataráka v levné restauraci to je vraždaza našich mladých let bylo kilo svíčkové dejme to mu za šedesát,to jsem si risk udělat i doma,ale kupte si dnes svíčkovou a pak ji zmršte na grilu...
a ti kuchaři a"kuchaři" to je kapitola sama prosebe,nicméně polreich umí..
Jiittkkaa
Re: no když
Jasně, jenže to si dáte jednou za čas -nejlépe v restauraci, kde už řádil Pohlreich, ale běžný každodenní oběd si za ty prachy nedáte a o tom to jeDíky JG
klarisah
Zajímavý a dobře napsaný článek
Já bych to neviděla tak jednostraně, podle mě jde spíš o to, že Češi nejsou zvyklí utrácet za kvalitní potraviny a radši si koupí levnější hnus (i ti bohatí). A to si myslim, že je dobře, že na to někdo poukazuje. Pro spousty lidí bývalo (teď už snad tolik ne) vrcholem luxusu zajít do mekáče - což není uplně vončo a ani to tam není kdovíjak levný. Naprosto souhlasim s tím, že ne každý má na to kupovat si chřest a jiný výdobytky, ale na druhou stranu existuje spousty těch tzv. chudých, kteří nakupují v nekvalitní potraviny a zároveň mají na takové nezbytnosti jako cigára, alkohol, domácí kina atd.
Jinak zdravím :)
Jiittkkaa
Re: Zajímavý a dobře napsaný článek
Dobrý den Kláro,
souhlasím a díky za příspěvekJG
petrph
já bych to viděl ještě jinak
Když nás chtějí slavné osobnosti přesvědčovat o svém kulinářském umění, nic jim nebrání, aby, třeba s kamerou v zádech oběhly příslušné obchody, za svoje nakoupily všechny příslušné ingredience, odtáhly je do studia, tam je vybalily a teprv pak začaly vařit..Třeba by zjistily že by jim honorář s televize ani na ten nákup nestačil, a ani by je to moc nebavilo...
Ale když jim všechny přísady nakoupí (i třeba odborný) personál, předpřipraví, naváží, naseká, připraví v předepsaném pořadí do misek u pánve, takže stačí se jen inteligentně tvářit, sypat to do hrnce a míchat...
Jiittkkaa
Re: já bych to viděl ještě jinak
ano, de facto i o tom to jeDíky JG
- Počet článků 169
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 4466x
Seznam rubrik
- Veselé příhody z práce
- Moje knihy
- Muž a žena
- O lidech
- K zamyšlení
- Zábava
- Poezie a próza
- Ukázky z knih
- Osobní
- Nezařazené
Oblíbené články
- Podraz jménem Obama
- Prozrazený dokument skupiny Bilderberg
- Jak dlouho se nechají lidé okrádat
- Pravda o kolosální manipulaci lidstva
- Velké tajemství levicového Schwarzenberga a pravicového Zemana
- Šikana na pracovišti
- Nenechte si ukrást domy a pozemky
- Podobenství o pomluvách
- Majdam - kdo za tím stojí
- Bilderberg 2013
- Nový světový řád bohužel není pitomost
- Zabíjíme již 100 let díky stejným lidem
- Ubráníme se?
- !!!!!!!
- USA chce válku s Ruskem
- Mantinely - z klávesnice čtenáře
- Mantinely - rozhovor
Oblíbené knihy
- Věra Nosálová/ Slunce zapadá na východě
- Libuše Čiháková/ Páchám dobro
- Libuše Čiháková/ Indiskrétnosti
- Doren Virtue/ Andělská terapie
- Miroslav Hrabica/ Co nám tělo říká
- Don Miguel Ruiz/ Čtyři dohody
- Nelson Demille/ Hra pro lvy
- Suzan Wilsonová/ Jestřábí zátoka
- James Thayer/ Dvanáctý stupeň
- Karen Robardsová/ Jezero duchů
- Kristin Hannah/ Na Mystickém jezeře
- B.Traven/ Loď mrtvých
- Honoré De Balzac/ Bratranec Pons
- N.A.Lejkin/ Naši za hranicemi
- N.V. Gogol/Mrtvé duše
- Gunter F. Gross/Profesionál v práci amatér v soukromí
- E.A.Poe/povídky
- Oscar Wilde/Obraz Doriana Graye
- T. Boehmová/Matka z cukru a oceli
- P.Briggs/Měsíční píseň
- P. Briggs/Krevní pouto
- P.Briggs/Železný polibek
- P.Briggs/Zkřížené hnáty
- P.Briggs/Stříbrná relikvie
- P.Briggs/Říční znamení
- I.Andrews/Magie mrtvých
- I.Andrews/Magie krve
- I.Andrews/Magie spaluje
- I.Andrews/Magie útočí
- I.Andrews/Magie zabíjí
- I.B.Singer/Satan v Goraji
- Sylvia Plath/ Pod skleněným zvonem
- Jaroslava Hofmanová/ Láska není minulost
- Og Mandino/ Největší obchodník na světě
- Patricia Briggs/ Spálená mrazem
- Patricia Briggs/ Štvanice
- Patricia Brigs/ Loviště
- Patricia Briggs/ Dvojí spravedlnost
- Štěpánka Bergerová/ Dámský lovecký salón
- Derren Brown/ Magie a manipulace mysli
- Thomas King/Městečko Medicine River
- Barbora Hrůzová/Keltská kletba
- Claire Keeganová/Třetí světlo
- Lenka Teremová/Čarodějka
- G.G.Márquez/Dobrodružství Miguela Littína v Chile
- Milena Augusová/Kameny bolesti
- Martin Goffa/Muž s unavenýma očima
- John Flanagan/Hraničářův učeň
- Delphine Minoui/Dětská nevěsta
- Arnaldur Indridason/Mrazivá noc
- Ethan Canin/Ani králové ani hvězdy
- Barbara Erskin/Vzdálené hlasy
- Barbara Nesvadbová/Přítelkyně
- Madeleine Brent/Prokletí minulosti
- Caroline Slade/ Markéta
- Adolf Branald/ Lazaretní vlak
- Jan Neruda/ O zlatém člověku
- Martin Hattala/ Milenka nejvěrnější
- Martin Hattala/ Plavkyně nejmilejší
Oblíbené stránky
- Moje stránky
- Pravý prostor
- Kde koupit moje knihy
- Obec spisovatelů ČR
- Udělat někomu radost může každý