Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

_-1-_

5. 7. 2011 14:52
Zásadní rozdíl mezi Polreichem a Babicou je v přístupu.

Polreich to bere velice profesionálně a u něj je určitě ta jistota, že když by dělal stejný pokrm za rok, tak by chutnal stejně. "Problém" je v tom, že jeho recepty jsou z těch nejlepších dostupných potravin a udělá si je deset lidí ze sta. ................... U Babici je to trochu jinak. .... Např.: Do jídla patří sůl, pepř, paprika, majoránka, cibule a česnek .... cožé, vy nemáte česnek? No tak ho tam nedávejte. Ono to bude jedlé i bez česneku. Jeho recepty a postupy nejsou až tak profesionální, ale nabízí je devadesáti lidem ze sta. ................... O jejich vzájemných naschválech mluvit nebudu :o)

PS: od každého jsem viděl jen pár dílů, takže můj pohled vychází z této skutečnosti

0 0
možnosti

ddannnn

5. 7. 2011 14:24
Píšete o tom,

že lidi nemají peníze, ani aby si dali normální oběd. Nesouhlasím! Pokud se podíváte kolem sebe uvidíte spousty obézních lidí, a to i těch, kteří jsou na tom údajně tak zle, že musí v práci jíst chleba a kafe. Ono to je totiž o tom, jaké strašné stravovací návyky Češi mají. Kdyby člověk nebyl hamoun a nechtěl navařit za stovku omáčku na týden, kterou se pak několik dní přejídá, mohl by se najíst i kvalitně. Když to srovnám s tím Vaším chlebem ke svačině, tak pokud by člověk dodržoval nějaké zásady normálního stravování, tak si koupí např. toast, na něj kvalitní šunku a kvalitní sýr. Bude mít menší svačinu, ale výživnou a chutnou. Jenže on se český člověk raději nacpe půl kilem chleba s nějakým žluklým drekem. Ovšem ve stejné cenové relaci jako ten ten chutný toustík. Kdyby se lidi zamysleli, jestli opravdu musí jíst takové porce nekvalitního jídla, když můžou jíst kvalitně normální porce, možná by se zjistilo, že takový chudák ten "obyčejný člověk" zase není.

0 0
možnosti

Ježikača

26. 6. 2011 23:49
tentokrát

nesouhlasím. kdo není líný vařit, může jíst dobře lacino. hovězí přední je za pár kaček a uděláte z něj polévku, maso s omáčkou. sladkovodní ryby nejsou drahé a lékař by zaplesal. kuřecí skelety jsou ještě lacinější a krom polévky na rizoto oberete. sekaná i bez strouhanky je výborné jídlo, které vás taky nepoloží. bohužel je většina lidí líná myslet a vařit a raději si koupí šunt s rohlíkem, který kg/kč vyjde nakonec dráž, než kvalitní "prosté" jídlo.

0 0
možnosti

Jiittkkaa

27. 6. 2011 12:20
Re: tentokrát

Souhlasím, ale já v článku zminuji, že lidé vaří mnohdy z náhražek např. sojové maso, které může být výborné, a že jde o to, že si nemohou dovolit vařit z pravé svíčkové apd. Čili nechápu, kde je v našich názorech rozpor.;-)Díky za příspěvek JG

0 0
možnosti

volkswagen

2. 6. 2011 16:47
ZP

Já si nemyslím, že by ZP hlásal nutně drahé suroviny. Kvalitně lze jíst i poměrně levně. Nemám-li příjmy, nemohu se živit steaky. A i svíčková je poměrně luxusní pokrm vezmu-li v úvahu náročnost přípravy.

Problém u nás je podle mého názoru jiný. Raději si koupíme kilo šmejdu než dvacet deka kvality jen proto, abychom toho "měli víc" a vzápětí se polovina vyhodí.

0 0
možnosti

Lou.

8. 6. 2011 14:31
Re: ZP

taky si to myslim.navic mnoha tem chudakum, kteri musi jist nekvalitni jidla by neuskodilo porce zmensit. Obezita nevznika z prazdnyho talire....

0 0
možnosti

rachitico

1. 6. 2011 20:05
Jitko

řekl bych, že jste s vařením na štíru a  vaši jedinou specialitou je Vávrovo kafe. 

Toho jste už navařila plný kotel.  Zdravím ze slunného Bruntálu, já si raději dám Segafredo.:-(

0 0
možnosti

Sněhová vločka

1. 6. 2011 21:00
Re: Jitko

Ovšem, pokud jste si mě spletl s autorkou, Váš popis by na mě sedl.... jéžiš, jsem se zakecala a čaj je zas připálený.....:-(

0 0
možnosti

milinek

1. 6. 2011 19:30
Výběr?

Je jen dobře , že jsou pořady z Polhreimem, Babicou, Italem, Klukama apd.a každý má  možnost sám vyzkoušet  a rozšířit svúj apetit. Proč si  neudělat radost při nějáké události a zajít opravdu  do restaurace, které se od ostatních liší,jídlem, kvalitou, cenou,  interiérem apd.  Tyto restaurace jsou, ale musíte je hledat. Někde a někdy to není jen tak :-)  ale pak to stojí  za TO R^

0 0
možnosti

Jiittkkaa

2. 6. 2011 2:07
Re: Výběr?

Neříkám, že by ty pořady být neměli - můj syn např. nevynechá žádný díl s J. Oliverem. Jenom nelze očekávat zájem od každého, protože jsou fakt i lidi, kteří si to nemohou dovolit a na tom jídle šetřit musí, to je to, proč v této zemi někteří považují dobré jídlo za snobské - je pro ně nedostupné.:-)Díky za příspěvekJG

0 0
možnosti

Sněhová vločka

1. 6. 2011 19:10
Tak nevím, jestli jsem to pobrala...

Co je špatného na "napíchnutí laciného buřta" na klacek, když mi/nám/jim chutná?

Já nějak jídlo neprožívám, asi mám jiné vášně;-)

0 0
možnosti

rachitico

1. 6. 2011 20:07
Re: Tak nevím, jestli jsem to pobrala...

Na napíchnutí na klacek není nic špatného, že Jitko ?:-P

0 0
možnosti

TondaN

1. 6. 2011 18:52
no když

se chci rozšoupnout,zajdu si na pořádnej stejk,řekněme za třistapade..,ale tataráka v levné restauraci to je vražda!za našich mladých let bylo kilo svíčkové dejme to mu za šedesát,to jsem si risk udělat i doma,ale kupte si dnes svíčkovou a pak ji zmršte na grilu...Rv

a ti kuchaři a"kuchaři" to je kapitola sama prosebe,nicméně polreich umí..:-)

0 0
možnosti

Jiittkkaa

2. 6. 2011 2:11
Re: no když

Jasně, jenže to si dáte jednou za čas -nejlépe v restauraci, kde už řádil Pohlreich, ale běžný každodenní oběd si za ty prachy nedáte a o tom to je;-)Díky JG

0 0
možnosti

klarisah

1. 6. 2011 15:04
Zajímavý a dobře napsaný článek

Já bych to neviděla tak jednostraně, podle mě jde spíš o to, že Češi nejsou zvyklí utrácet za kvalitní potraviny a radši si koupí levnější hnus (i ti bohatí). A to si myslim, že je dobře, že na to někdo poukazuje. Pro spousty lidí bývalo (teď už snad tolik ne) vrcholem luxusu zajít do mekáče - což není uplně vončo a ani to tam není kdovíjak levný. Naprosto souhlasim s tím, že ne každý má na to kupovat si chřest a jiný výdobytky, ale na druhou stranu existuje spousty těch tzv. chudých, kteří nakupují v nekvalitní potraviny a zároveň mají na takové nezbytnosti jako cigára, alkohol, domácí kina atd. 

Jinak zdravím :)

0 0
možnosti

Jiittkkaa

1. 6. 2011 17:55
Re: Zajímavý a dobře napsaný článek

Dobrý den Kláro,

souhlasím a díky za příspěvek:-)JG

0 0
možnosti

petrph

1. 6. 2011 14:33
já bych to viděl ještě jinak

Když nás chtějí slavné osobnosti přesvědčovat o svém kulinářském umění, nic jim nebrání, aby, třeba s kamerou v zádech oběhly příslušné obchody, za svoje nakoupily všechny příslušné ingredience, odtáhly je do studia, tam je vybalily a teprv pak začaly vařit..Třeba by zjistily že by jim honorář s televize ani na ten nákup nestačil, a ani by je to moc nebavilo...

Ale když jim všechny přísady nakoupí (i třeba odborný) personál, předpřipraví, naváží, naseká, připraví v předepsaném pořadí do misek u pánve, takže stačí se jen inteligentně tvářit, sypat to do hrnce  a míchat... :-)

0 0
možnosti

Jiittkkaa

1. 6. 2011 14:35
Re: já bych to viděl ještě jinak

ano, de facto i o tom to jeR^Díky JG

0 0
možnosti
  • Počet článků 169
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4466x
Co na srdci, to na jazyku, neboli huba nevymáchaná. Na tomto blogu publikuji pouze svoje vlastní názory,pocity a postřehy, které nemusí být totožné s těmi vašimi.Každý zkrátka vnímáme svět kolem nás po svém. To, že mají lidé rozdílné názory neznamená, že se nemohou respektovat. Kliknutím na fotografii či jméno nad ní se zobrazí další články autora. Moje knihy TAK JDE ŽIVOT, LIDÉ JSOU RŮZNÍ, KRASOTINKY VE SVĚTĚ DUCHŮ a MANTINELY (k jejichž napsání mne inspirovaly osobní zážitky ve velkoobchodu MAKRO) lze objednat na knihy.gotterova@seznam.cz, http://www.stahuj-knihy.cz/,http://knihy.abz.cz/ a nově také v Kanadě a USA www.czech-books.com

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy