Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

Coolka74

12. 6. 2012 10:41
:)

takový ....

0 0
možnosti
MI

Martinigue

5. 6. 2012 10:30
Karma a -

vy jste tu ťala přímo do živého; myslím si že podobných happeningů se nezúčastňují lidé, kteří již zkusili vzít svůj osud do vlastních rukou a stát jim vždy naházel klacky pod nohy (vyjma shromáždění důchodců, ti jsou zvláštní kategorie a jim bohužel asi opravdu nic jiného nezbývá); odhaduji, že tito řvoucí a výskající lidé nechtějí starat se sami o sebe s dostatečnou mírou svobody, těmto stačí aby bylo konáno za ně, jejich jménem a ideálně poté přinešeno k jejich domovům a ústům, tak aby oni sami byli nuceni vynaložit snahy co nejméně. Slyšeli jsme od taťky odboráře, co hodlají dát oplátkou za navýšení mezd leckomu? Ne, zato jsme mnohokrát slyšeli, jak s radostí znepříjemní život nám všem ostatním, budeme-li se snažit dojet do práce, dojet pracovně, ... Kdo nejde s námi, jde proti nám: Klement Gottwald - únor, 1948.

0 0
možnosti
PP

harrypavel

28. 4. 2012 10:43
Souhlas

Ano svým způsobem máte pravdu. Je to skutečně naše zakořeněné: "já s tím souhlasím, ale ať to vybojují ti druzí", které drží současné politiky u moci. Ale musím se přiznat, že v kontextu výše napsaného mě masivní účast na demonstraci velice překvapila a vypovídá asi o tom, že že společnost se začíná výrazně radikalizovat. A já si říkám - kéž by zůstalo jen u křiku na Václaváku, nerad bych se dožil zápalných láhví a dlažby, s kterou se na ulicích začne bojovat. Vláda Nečase ztratila i poslední špetku soudnosti, protože jako protikorupční vláda rozpočtové zodpovědnosti nás vede do řeckých ulic a své další vládnutí založila po pátku na bezprecedentním zkorumpování několika poslanců. Bohužel musím se (ač svým založením spíše příznivec levice) opět stydět nad nicneříkajícím tlacháním poslanců ČSSD, kteří leckdy ani neumějí přečíst to, co jim jejich dobře placení poradci připraví na papír.

0 0
možnosti
J

jarno3

24. 4. 2012 10:19
Víte, paní autorko,

máte pravdu jen částečně. Jistě se shodneme na tom, že nepoctivci včetně politiků, mají být potrestáni. Nicméně doba dostatečně prokázala, že je to SYSTÉM, co tyhle zloděje tvoří. Absolutní imunita, neodvolatelnost, žádná  trestní zodpovědnost za své činy absolutní moc. Tedy výsady v minulosti patřící pouze monarchům. Ti se za své skutky zodpovídali Bohu. Dnešní politici svému "svědomí", přičemž to "svědomí" opoměli definovat. A protože kapři-jak známo- si svůj rybník nevypustí, je tento režim nereformovatelný. Aby se tak stalo, musí dojít k  masové revoltě. Teprve pak se mohou nastavit pravidla znovu. Dnešní politická garnitura (bez rozdílu) to dobrovolně neudělá a ani se dobrovolně nevzdá svých koryt, natož výsad. Proto je potřeba lidi burcovat a každá demonstrace proti současnému režimu má svůj ( i když ne hned viditelný) smysl. Stačí se jen podívat na příspěvky fanatických pravičáků. Pošklebky vystřídal vztek a hulvátství, kterým maskují svůj strach.

0 0
možnosti
JG

Jiittkkaa

23. 4. 2012 21:11
Děkuji všem

za zajímavé příspěvky. :-) Jitka Gotterová

0 0
možnosti
K

Keni

23. 4. 2012 17:55
Bohuzel mate pravdu

Bohuzel mate pravdu, 6 let jsem pracoval v zahranici a i kdyz to bylo dosti tvrde, bylo to zaplaceno. Ale rekljsem si, ze jiz je toho dost a vratil jsem se loni zpet do CR. Jiz 15mesicu ziju jen z toho, co jsem si nasetril na vysnenou chatku a nestacim se divit. Ano, prace je dost, ale neplacene. Prescasy a zakonne svatky jsou proste zdarma a budte rad, ze neco je. Je prece krize. Kdyz se najde nejaka vyjimka, coz je vetsinou zahranicni spolecnost, tak jim vadi ta 6ti leta prestavka v oboru a uchazecu maji opravdu dost.

Take vidim hlavni problem v tom, ze u nas neni minimalni mzda a to co je garantovano zakonem se neplni. A mne se naopak zda nemoralni, ze i lide co poctive pracuji jsou na hranici bidy. A ja se jim nedivim, ja zatim mohu hledat zamestnani a nemusim brat pomer s hrubym platem tesne pod tim, kolik platim najem v panelaku.

0 0
možnosti
K

Keni

23. 4. 2012 18:00
Re: Bohuzel mate pravdu

Souhlasim,ze je nutne se uskromnit a nase extremni zdaneni a vysoka DPH me nevadi. Vadi me ale to, ze vetsina verejnych financi rozkrade nebo v lepsim pripade jen promrha. Vadi me to, ze zde exustuji nektere zakonne prvky na ochranu zamestnancu, ale ty se klidne verejne nedodrzuji. Bezte se podivat na pracak, kolik firem schani zamestnance na ICO. Je to i na jejich vyveskach. Kolik firem si dokaze inzerovat ,ze shani zamestnance pro praci od 7:00 do 18:00, tedy 11hod denne. Stat uvazuje o omezeni prace o svatcich. Jsem proti, ale at zaridi radne priplatky a kontroluju dodrzovani a vyplaceni.

On kdyby stat zacal tyto praktiky kontrolovat a trestat, kdyby se garantovala minimalni rozumna mzda, lide by zacali mit penize a ekonomika se nastartovala. Je si ce pravda, ze plno podvodniku by zkrachovalo a nemakacenku prislo o praci.

Ale pokud nejaka velka spolecnost nekoho vedome okrada a za precin obrzi pokutu ve vysi par hodinoveho obratu, tak se neni cemu divit. Opravdu chceme byt otroky?

1 0
možnosti
S

samix

23. 4. 2012 17:40
hahaa

tak podle je v pořádku abych za přesčasovou výplatu dosáhl pouze soudní cestou to je supeerX

0 0
možnosti
O

okmnbhuij

23. 4. 2012 17:21
Kecy

"Já sama jsem ochotna přispět do státní pokladny v maximální možné míře za předpokladu, že tyto prostředky budou efektivně využity, ale nemám ráda, když ze mě někdo dělá blbce."

.

Tohle jsou prostě kecy... pokud byste měla možnost nic neplatit a současně obdržet stejné "služby", tak nic platit nebudete.

0 0
možnosti
JG

Jiittkkaa

23. 4. 2012 17:39
Re: Kecy

jsme evidentně každý z jiného těsta;-) Díky za příspěvek JG

1 0
možnosti
PV

pavsson

23. 4. 2012 16:50
Tunel

Se vším souhlasím, až na ten největšín tunel. Církevní restituce jsou ve srovnání s podporou FVE jen směšným tunýlkem na dětském pískovišti. Včetně vyvolaných a nepřímých nákladů se jedná až o 700 mld. korun, což jak jistě uznáte je číslo děsuhodné.

1 0
možnosti
JG

Jiittkkaa

23. 4. 2012 17:40
Re: Tunel

uznávám:-(Díky za příspěvek JG

0 0
možnosti
PS

Petr-007

23. 4. 2012 16:17
Chovani pijavice.

Natahovat 8 mesicu ruku a pak se se svym zivitelem soudit je vic nez nemoralni. Pokud se vam nastavene podminky nelibily mela jste odejit hnet nebo je vubec neprijmou a ne se nechat takovou dobu zivit a misto vdecnosti pak oplatit chlebodarci kopancem do zadnice. To ze stavajici zakony nemravne zasahuji do smluvnich vztahu je druha vec, slusny clovek do svych vztahu, ale stat netaha.

0 0
možnosti
JG

Jiittkkaa

23. 4. 2012 16:39
Re: Chovani pijavice.

Dobrý den, pijavice, dle mého soudu, pro nikoho zadarmo nepracují. Každý má právo dostat za odvedenou práci zaplaceno tak, jak to stanoví ZP. Pokud vy chcete nést rizika svého zaměstnavatele, platit mu škody spůsobené neplatícími zákazníky, věnovat mu měsíčně tři dny práce bez nároku na mzdu, což je mimochodem za rok celý měsíc práce zadarmo a o čemž mimochodem není v smluvním vztahu zmínka, běžte tam. Místo mají určitě8-oDíky za příspěvek,JG

3 0
možnosti
  • Počet článků 169
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4466x
Co na srdci, to na jazyku, neboli huba nevymáchaná. Na tomto blogu publikuji pouze svoje vlastní názory,pocity a postřehy, které nemusí být totožné s těmi vašimi.Každý zkrátka vnímáme svět kolem nás po svém. To, že mají lidé rozdílné názory neznamená, že se nemohou respektovat. Kliknutím na fotografii či jméno nad ní se zobrazí další články autora. Moje knihy TAK JDE ŽIVOT, LIDÉ JSOU RŮZNÍ, KRASOTINKY VE SVĚTĚ DUCHŮ a MANTINELY (k jejichž napsání mne inspirovaly osobní zážitky ve velkoobchodu MAKRO) lze objednat na knihy.gotterova@seznam.cz, http://www.stahuj-knihy.cz/,http://knihy.abz.cz/ a nově také v Kanadě a USA www.czech-books.com

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy