Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

sarumánek

23. 4. 2012 16:03
opět to jednoduché myšlení

Jádrem úvahy je věta "naplňme vězení politiky, kteří rozkradli naši zemi". Skoro to vypadá, že tahle paní má na někoho usvědčující důkaz, který by obstál u soudu. Jenže ona ho nemá. Ona vychází jen z šuškandy a z mediálních drbů, kterým se ani nelze bránit a které nemají žádnou faktickou hodnotu. Není to ani pravda, ani lež, prostě se "to říká". Pokud tedy nechceme plnit vězení stalinským způsobem - tedy úvahou "jsi moc bohatý - nakradl sis - do vězení s tebou" , tak je to plácnutí do vody. Nehledě na to, že další lidovou bajkou je představa, že nahoře se krade, ale dole ne. Přitom jediný rozdíl je v tom, že "obyčejný člověk" má mnohem méně příležitostí krást, nicméně když se naskytnou, beze zbytku jich využije.

0 0
možnosti
OOS

Oslíčkové otřeste se

23. 4. 2012 16:37
Zbabělí, ustrašení a líní diskutéři udělají cokoliv,

aby se nemuseli zvednout od stolečku s počítačem, kokakolou a lupínky. Pod voláním o rozumnosti, demokratičnosti a dodržování práva jasně prosvítá strach, nedostatek sebeúcty a lenost se současnou situací něco dělat. Na ty, co se veřejně ozvou, se sesype pubertální "kritika" ve stylu komentářů Rudého práva. Pohádky o tom, jak všichni všude kradou, i děti na pískovišti, slouží jako ukolébavky sebe sama na usnutí. Dobrou noc.

1 0
možnosti
RS

autor_tohoto_blogu

23. 4. 2012 15:47
Joo

Se vším souhlasím. Není ale nic černobílé, tj. ne všichni se mohou sebrat a jít - na pracáku pro ně nemají ani práci, ani podporu, a pokud je paní třeba 58let, do důchodu dva roky, tj. práci nesežene, radši vezme něco, než být úplně bez prostředků. Což je opět problém nastavení systému, kdy málokdo má takovou mzdu, aby si z ní mohl ještě spořit na stáří, a jede se "z ruky do huby" nejen při trvání zaměstnání, ale i pak v důchodě atd. Všeobecně ale jinak souhlasím.

1 0
možnosti
MP

MirosPikos

23. 4. 2012 15:21
Jaká pravice?

Paní autorko, problém ovšem je, že ultra levice vystřídá levici. O pravici mluví pouze a jenom novináři a sami politici se občas hrdě nazývají jako strana pravicová. Ovšem činy mluví za vše. Zvyšování či zavádění nových daní (v tom je tato vláda rekordman), růst sociálního státu, potlačování svobod jednotlivce, potlačování samostatnosti... mohl bych pokračovat. Našel bych jen málo pravicového na současné vládě, momentálně mě nic nenapadá.

Napřed se musí změnit lidi, pak se může změnit politika. Ovšem lidi, kteří čumí na televizi (ČT, NOVA, PRIMA) nebo čtou takový bulvár jako jsou iDnes, iHned, Lidovky či aktuálně.cz, ti se jen velmi těžko změní, když jsou masírování ze všech stran médii, které vytváří jakousi virtuální realitu dle politické objednávky. Media vydělávají nepředstavitelné peníze na tom, že banda tlučhubů a nemakačenků bude chlastat, fetovat a vyřvávat sprosťárny na Václavském náměstí. Média potřebují vystupňovat sociální napětí a odvést pozornost od zásadních problémů.

3 0
možnosti
RK

Plaszów

23. 4. 2012 16:23
Re: Jaká pravice?

"Jaká pravice?" - v posledních dnech a měsících oblíbená mantra pravičáků.

Strčte si celou pravici a levici někam - oboje ničí střední vrstvu - jedni na úkor bohatých, druzí na úkor chudých. Můžete však být v klidu, voliči opět budou volit pouze mezi pravicí a levicí...

0 0
možnosti
AT

pája_

23. 4. 2012 14:26
Děkuji vám Jitko

Tohle tvrdím furt a stále: kdyby se každý bral důsledně za svoje práva a nebyl připo... se sám ozvat, když se ho někdo snaží odrbat, nebylo by třeba revolucí. A le uznávám, že hulákat v několikatisícovém davu na náměstí nebo kafrat na netu je jednodušší.

3 0
možnosti
JG

Jiittkkaa

23. 4. 2012 16:41
Re: Děkuji vám Jitko

ano, toto je pointa mého článku. díkyR^JG

0 0
možnosti
RK

Plaszów

23. 4. 2012 13:28
Pěkný příklad, ale...

Myslím, že s autorkou se na mnoha věcech shodnu. To, že se volí jednou Mirek a podruhé Bohúš, mi vadí už dost dlouho. Jako by existovala jen pravice a levice.

Nicméně k uvedenému příkladu práce na čerpací stanici pravděpodobně autorka zapomněla podotknout, že ona si mohla dovolit odejít, protože byla kryta jinými zdroji (ať už to byl vydělávající manžel, nebo našetřená hotovost z minulosti). Obávám se, že většina spolupracovníků na této benzince tuto možnost neměla. Já sám bych z takové práce také velmi rychle odešel (a to asi o dost dříve než po 8 měsících), ale zároveň je mi jasné, že ne každý si to může dovolit. Ten, kdo má děti, hypotéku atd. a musí každý měsíc zaplatit nějakou částku, se prostě přirozeně bojí, že nemusí najít jinou práci a ty mrzké peníze prostě a jednoduše potřebuje.ˇ

Čili neodsuzujme lidi, kteří za takovýchto podmínek pracují, bylo by nutno posuzovat případ od případu...

3 0
možnosti
AT

pája_

23. 4. 2012 14:23
Re: Pěkný příklad, ale...

A už je to tady zase: no jooo, tý se to mluví když hen to a toto ...

Neboli: kdo chce hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.

1 0
možnosti
RH

Enter67

23. 4. 2012 12:40
Váš příklad je zajímavý

Ale o lecčems vypovídá, že se u soudu vyřešil až letos, tedy po cca 4 letech. Představte si, že by se takto soudil každý utiskovaný zaměstnanec. Přetížené soudy (o jejichž "objektivitě" si myslím svoje) by byly tak zavalené těmito spory, že by nestíhaly řešit ani závažnější kriminalitu, a to ani nemluvím o případných procesech s politiky za rozkrádání veřejného majetku (tak jak to v blogu taky naznačujete). Víte, všechno má svá pro a proti a je třeba vidět obě strany mince.

0 0
možnosti
OU

23. 4. 2012 13:14
Uživatel požádal o vymazání
3 0
možnosti
RJ

neni.mi.to.jedno

23. 4. 2012 12:30
Jistá naděje v předčasných volbách je.

Kalousek dává jasně najevo, že požadavky jako jsou ty vaše se nemíní zabývat ani náhodou. Nekoho zavírat..;-)

Stále má nadpoloviční většinu, může su dělat co chce a na lidi sr.. z vysoka. Je tu slušná šance, že nová vláda po volbách bude výrazně slabší a proto aspoň něco např. z protikorupčních  slibů bude muset splnit.

0 0
možnosti
OU

23. 4. 2012 12:42
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
SL

strycek-Joe Ltd.

23. 4. 2012 7:30
Je to naprostá utopie

Vy jste se neměla soudit, Vy jste měla jít a společně s osttními zaměstnanci vyvrátit panu majiteli čerpací stojany

0 0
možnosti
XR

yxarinka

23. 4. 2012 12:14
Re: Je to naprostá utopie

hodně debilní názor Rv

8 0
možnosti
C

czernej007

23. 4. 2012 7:12
tudy cesta nevede

pokud si myslíte,že podání trestního oznámení tuto situaci bude řešit,tak jste hooodně naivní,stačí se podívat jak pracuje PČR a  zdejší soudci,co trestních oznámení bylo podáno a skončilo v koši,proto jsem toho názoru,že musí dostat za vyučenou a to jakýmikoli prostředkyRv

2 0
možnosti
OU

23. 4. 2012 12:44
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
  • Počet článků 169
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4466x
Co na srdci, to na jazyku, neboli huba nevymáchaná. Na tomto blogu publikuji pouze svoje vlastní názory,pocity a postřehy, které nemusí být totožné s těmi vašimi.Každý zkrátka vnímáme svět kolem nás po svém. To, že mají lidé rozdílné názory neznamená, že se nemohou respektovat. Kliknutím na fotografii či jméno nad ní se zobrazí další články autora. Moje knihy TAK JDE ŽIVOT, LIDÉ JSOU RŮZNÍ, KRASOTINKY VE SVĚTĚ DUCHŮ a MANTINELY (k jejichž napsání mne inspirovaly osobní zážitky ve velkoobchodu MAKRO) lze objednat na knihy.gotterova@seznam.cz, http://www.stahuj-knihy.cz/,http://knihy.abz.cz/ a nově také v Kanadě a USA www.czech-books.com

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy