Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

jeygy

12. 2. 2011 14:15
Obyčejný člověk

Už jenom to sousloví "obyčejný člověk" zavání leností a pohodlností. Všichni jsme si rovni, ale to neznamená, že ten, kdo má víc musí rozdávat všem, kdo mají méně.

Solidarita má smysl tam, kde se člověk ocitne v nouzi a ten kdo ji přiímá si má být vědom, že dneska někdo pomůže jemu ale zítra musí zase podat pomocnou ruku on . A nemusí nic rozdávat, někdy stačí, když bude dodržovat základní pravidla slušného chování. Říká se  - nemusím pomáhat když nechci, stačí, když nebudu ubližovat.

V současné době opravdu není jednoduché najít práci, která by odpovídala našim představám. Ale příklad, který uvádí autorka blogu je bohužel poměrně rozšířený.

Proč bych se trmácel(a) do práce, když ve stejné výši dodstanu podporu. 

0 0
možnosti
R

regan_MSC

12. 2. 2011 16:14
Re: Obyčejný člověk

R^

0 0
možnosti
K

Kilroy

12. 2. 2011 14:01
Proč dáváme nemakačenkům peníze,

když je propíjejí v putykách?

0 0
možnosti
VS

Astaroth

12. 2. 2011 14:50
Re: Proč dáváme nemakačenkům peníze,

protoze ti je na spotřební dani vrátí skoro všechny zpět ty modrý svázáku.

0 0
možnosti
ČP

Opinion

12. 2. 2011 13:57
To je princip tohoto systému

Ano tento systém je založen na těch co celý život „dřou“ ať už jako třeba malí živnostníci či zaměstnanci .  Nechci to hodnotit jestli to je dobře nebo špatně. Prostě to jen konstatuji .  Ovšem dle zákona pravděpodobnosti jen velmi malé procento se z tohoto způsobu života vymaní..  Těm pár procentům vyvolených na vrcholu sociální pyramidy to ohromě vyhovuje, že ti na těch spodních vrstvách makají až se z nich kouří a mnohdy si to i pochvalují .  Ti nahoře jsou ti co se buď narodili v té správné posteli, kteří docílili bohatství nekalým způsobem a ano i určitá část která toho docílila svojí pílí , talentem a já nevím čím vším , a ani na to štěstíčko nesmíme zapomenout .

   Reagan prosazoval politiku tzv tricke down (kapat dolů) , která říkala že dáme těm nahoře tolik, že jim budou přetékat stoly a ono bude kapat i těm dolů . Ale je to jinak . Jako voda vždy teče dolů tak peníze vzlínají vždy nahoru .

0 0
možnosti
R

regan_MSC

12. 2. 2011 16:15
Re: To je princip tohoto systému

Reagan se v horbe otaci, ale ja souhlasim :D

0 0
možnosti
PK

pavel kula

12. 2. 2011 13:48
Kdo chce, hledá způsoby,

kdo nechce, hledá výmluvy. Je to pravda trochu otřepaná, ale svatá. S Vaším článkem souhlasím až na jedno. Nikdo nemá právo na šťastný a spokojený život. Takové právo není nikde zakotveno. Naštěstí. Zdravím

0 0
možnosti
JG

Jiittkkaa

12. 2. 2011 13:52
Re: Kdo chce, hledá způsoby,

jo, tak nějak to je:-)

0 0
možnosti
AC

advokát chudých

12. 2. 2011 13:38
Je pravda, že

se najdou tací, co jsou líní a nechce se jim dělat. Na tohle byl dobrý minulý režim, který to trestal a museli dělat ať chtěli nebo ne a tím pádemtaké neměli problémy jak zaplatit nájem, energie atd. Také se nestalo, že by nějaký podnik nezaměstnal někoho, komu bylo už 50 a více let. Na druhou stranu. Vláda pořád říká, že nejsou peníze. Pokud se podívám na tabulku, které státy a mají zavednou progresivní daň a kolik, marně tam hledám ČR. Také stropy pojištění, které jsou nastaveny Topolánkovo vládou přinášejí bezplatné zisky právě zase těm nejbohatším. Sociální dávky pro dlouhodobě nemocné a invalidní se také snižují z nedostatku peněz atd. Takže není pravda, že si každý může sám za to, jak se mu daří.

0 0
možnosti
AC

advokát chudých

12. 2. 2011 13:39
Re: Je pravda, že

Stát není v současné době ani schopen zabezpečit lékařskou péči, prý také z nedostatku peněz, zatím co pro sponzory, kamarády a rodinné příslušníky se peníze najdou vždycky. Jak píšete, solidarita se sociálně potřebnými spočívá také v tom, že ti bohatší se vyšším odvodem daní, progresivní daní, daní ze zisku, zrušením stropů pojištění  apod. na tom mohou podílet. Oni to moc nepoznají a pro ty co to potřebují, bude více peněz ve státním rozpočtu. Ale to vláda nechce.

0 0
možnosti
K

Kilroy

12. 2. 2011 13:35
Dopravní podnik města Brna dlouhodobě hledá

165 řidičů tramvají, trolejbusů a autobusů. V Brně je 15 tisíc dlouhodobě nezaměstnaných nemakačenků, dlouhodobě sosajících podpory z našich dlouhodobě placených daní.

0 0
možnosti
ZS

škovras

12. 2. 2011 13:46
Re: Dopravní podnik města Brna dlouhodobě hledá

No jo, ale když by se ti nemakačenkové přihlásili do práce, tak by museli třeba ve 4 hod. vstávat (nebo i dřív) a na odpolední zas jezdit třeba přes půlnoc. A žádný popíjení pivíčka ! Takže jsme u toho, práce je dost ! Ale spousta lidí by chtěla "zaměstnání".  A další nechtějí ani to, protože si už doma zvykli. ;-)

0 0
možnosti
PD

DolevaP

12. 2. 2011 13:32
trefa

0 0
možnosti
V

VN63

12. 2. 2011 13:15
On život není černobílý,

nelze jednoduše říkat špatně - dobře. Pracuji se sociálně vyloučenými lidmi a je někdy těžké něco vymýšlet, když k vám přijde člověk se zapadlé vesničky či samoty, který od základní školy pracoval v lese, on neumí ani pořádně psát, ve světě se vůbec neorientuje, mnohdy ani neví, že by se měl někde evidovat na ÚP, má problém s komunikací s lidmi. Né, že by nechtěl, ale on to prostě neumí, on to doposud nepotřeboval. Je jednoduché říct, že je to jeho vina, v 55 letech už toho asi moc nepochytí.

0 0
možnosti
JG

Jiittkkaa

12. 2. 2011 13:23
Re: On život není černobílý,

To není otázka viny. Takovému člověku je třeba pomoci, ale jde o to jak. Dáte mu peníze, nebo mu pomůžete se začlenit? Já lidi neodsuzuji, jen mám pocit, že si mnohdy lidi neuvědomují, že dokážou víc, než si myslí.

0 0
možnosti
5

5327

12. 2. 2011 13:13
Práca

Píšeš o tom ako niekto nechce pracovať, ako budeš chápať prípad, keď po 27 rokoch ťa niekto odkopne, a nemáš možnosť sa zamestnať. Pa.

0 0
možnosti
JG

Jiittkkaa

12. 2. 2011 13:14
Re: Práca

Co znamená nemít možnost?

0 0
možnosti
JH

jahl

12. 2. 2011 13:09
pokračování

Kdo vychovával lidi, o kterých píšete, jaké hodnoty jim vštěpil? To nevíme. A jak budou jejich děti vychovávat své potomky? Mám obavu, že v tomto směru to spěje čím dál víc k horšímu. Toto jsou důsledky přehnaně sociálního státu.

0 0
možnosti
JG

Jiittkkaa

12. 2. 2011 13:15
Re: pokračování

anoR^

0 0
možnosti
  • Počet článků 169
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4466x
Co na srdci, to na jazyku, neboli huba nevymáchaná. Na tomto blogu publikuji pouze svoje vlastní názory,pocity a postřehy, které nemusí být totožné s těmi vašimi.Každý zkrátka vnímáme svět kolem nás po svém. To, že mají lidé rozdílné názory neznamená, že se nemohou respektovat. Kliknutím na fotografii či jméno nad ní se zobrazí další články autora. Moje knihy TAK JDE ŽIVOT, LIDÉ JSOU RŮZNÍ, KRASOTINKY VE SVĚTĚ DUCHŮ a MANTINELY (k jejichž napsání mne inspirovaly osobní zážitky ve velkoobchodu MAKRO) lze objednat na knihy.gotterova@seznam.cz, http://www.stahuj-knihy.cz/,http://knihy.abz.cz/ a nově také v Kanadě a USA www.czech-books.com

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy