Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nechtějme jít cestou volby domnělého menšího zla, prosím.

Sobotní demonstraci jsem sledovala s velmi smíšenými pocity. Na jednu stranu chápu pohnutky lidí, kterým, stejně jako mně, vadí rozkrádání naší krásné země politiky, kteří nemají ani trochu studu či odpovědnosti k dalším generacím. Souhlasím a podporuji myšlenku, že by měli politici nést plnou odpovědnost (a ručit svými majetky)za svá rozhodnutí. Chápu rozhořčenost důchodců, studentů a sociálně slabých jedinců, kterých se mají nejvíce dotknout tzv. úsporná opatření.

 

Zaujal mne také argument pana Kalouska, že pro úsporná opatření jsou všichni do té doby, dokud se to nedotkne jich osobně.

Já sama jsem ochotna přispět do státní pokladny v maximální možné míře za předpokladu, že tyto prostředky budou efektivně využity, ale nemám ráda, když ze mě někdo dělá blbce. Jinými slovy nikdo si nebude utrhovat od úst proto, aby si mohli politici vyplácet stotisícové odměny, stotisícové náhrady, zadávat nevýhodné zakázky s vidinou vlastního prospěchu a nikoho z nás už nebaví dívat se jen tak bez přičinění na přebujelou korupci, na kterou narážíme doslova na každém kroku.

Já osobně však nevidím, v tuto chvíli, řešení v předčasných volbách, protože se nestane nic jiného, než že pravici vystřídá pravděpodobně levice (tak jak tomu již bylo mnohokrát).

Je naprosto přirozené, že jsou-li lidé nespokojeni s Bohoušem, zvolí v dalších volbách Mirka, a když zjistí, že to s Mirkem stojí za hovno a navíc Bohouš naslibuje hory doly i s horákama, zvolí zase Bohouše, a tak nějak zapomenou na to, jak to tenkrát bylo s tím křišťálově průzračným křišťálem.

Vyměnit zlo za domnělé menší zlo není, dle mého soudu, řešení !

Je třeba, aby začaly padat hlavy (obrazně řečeno). Politici, kteří mají podíl na rozkrádání naší země, musí být tvrdě potrestáni. Solidaritu s naší zmrzačenou zemí bychom měli vyžadovat především od politiků zprůhledněním jejich majetků. Jestliže politik vlastní, převážně v zahraničí několik nemovitostí a na jeho zahraničním kontě jsou finanční prostředky, jejichž hodnota mnohonásobně převyšuje jeho oficiální příjem, je tady evidentně důvod a prostor pro činnost PČR.

Vezměme si příklad ze spisovatelky Lenky Procházkové, která podala trestní oznámení na premiéra Petra Nečase a kardinála Dominika Duku kvůli přípravě zákona o navrácení církevního majetku. Já osobně souhlasím s tím, že připravované církevní restituce (dá-li se to vůbec nazvat restitucemi) jsou největším tunelem, jaký si člověk vůbec dovede představit.

Osobně se domnívám, že jedno podané trestní oznámení či žaloba na konkrétního člověka může mít pro naši zemi, pro nás občany ČR a pro další nastupující generace mnohem větší přínos, než vykřikování hesel na Václavském náměstí. A co teprve bude-li těch žalob a trestních oznámení stovky, tisíce……

Naplňme vězení politiky, kteří rozkradli naši zemi , a teprve potom pojďme k volbám. Možná se na kandidátních lístcích namísto křišťálově čistého křišťálu objeví opravdový ryzí charakter.

V sobotu na Václavském náměstí zazněla také hesla, že lidé, kteří tvrdě pracují, neuživí svoje rodiny.

Troufám si tvrdit, že zrovna toto není odpovědnost vlády, ale každého z nás.

Malý příklad ze života:

Po několika letech práce ve vedoucích funkcích a odpracovaných cca 300 až 330 hodin měsíčně, jsem se rozhodla s touto prací seknout a najít si normální obyčejnou práci, byť za mnohem méně peněz, ale takovou, která by mi umožnila odpracovat nominální fond pracovní doby, každý den jít domů s čistou hlavou a nemuset přemýšlet nad tím, kdo mi zas nepřijde do práce, že zas budu muset vyjíždět v noci k poplašnému zařízení, řešit reklamace, stížnosti apd. Zkrátka práci, která mi umožní věnovat se rodině.

Nastoupila jsem jako obsluha (pokladní, uklízečka, doplňovačka zboží) čerpací stanice Shell.

Moje smlouva obsahovala fixní plat ve výši 8.000,-Kč + 60% příplatek za dobře vykonanou práci čili měsíčně jsem se dostala na 12.800,-Kč hrubého (rok 2008). Z této mzdy jsem zaplatila nějaký ten újezd neplatícího zákazníka, případně jsem musela na svoje náklady dojet podepsat na PČR protokol, nebo mi byla bez mého vědomí provedena srážka ze mzdy za údajně chybějící peníze v tržbě, jejíž předání mi nikdo nepotvrdil a jíž jsem byla nucena hodit do trezoru a řekl-li majitel druhý den, že chybělo, tak prostě chybělo a bylo vymalováno. Vzhledem k tomu, že se na čerpacích stanicích pracuje v nepřetržitém provozu v režimu dva dny dvanáctky, dva dny volno, hodilo to některý měsíc až 24 hodin nad nominální fond pracovní doby, který vám provozovatel čerpací stanice odmítl zaplatit jako práci přesčas s tím, že chcete-li práci, musíte se holt smířit s tím, že odpracujete každý měsíc nějaký ten den pro svého zaměstnavatele zadarmo. Nikomu se samozřejmě nelíbilo pracovat pro svého zaměstnavatele bez nároku na mzdu, byť jen jediný den v měsíci, ale bylo-li to postaveno „ber nebo neber“ všichni, kromě mě, brali.

Já jsem po osmi měsících pracovní poměr ukončila, protože mám svoji hrdost a už z principu odmítám pracovat pro člověka s takovými vyděračskými praktikami a odmítám se nechat okrádat.

Podala jsem žalobu k soudu o zaplacení práce přesčas po celou dobu trvání mého pracovního poměru a navrácení neoprávněně provedených srážek ze mzdy. Vzhledem k vytíženosti soudů byl soudní spor projednáván až v tomto roce a minulý týden byl vynesen rozsudek. Mé žalobě bylo vyhověno v plném rozsahu.

Pro ty, co by chtěli namítnout, že nemají peníze na právní zastoupení, aby se mohli prostřednictvím soudu domáhat svých práv podotýkám, že jsem se obhajovala sama ačkoli můj bývalý zaměstnavatel byl u soudu zastupován dvěma právníky.

A zatímco já za soudem přiznané peníze pojedu pravděpodobně na nějakou dovolenou, lidé, kteří u takového zaměstnavatele za těchto podmínek pracují dál, budou místo dovolené u moře tak maximálně okopávat brambory na zahrádce a na luxusní dovolenou pojede za jejich peníze jejich zaměstnavatel.

A myslíte, že za špatnou situaci těchto zaměstnanců, kteří pracují za tak mizernou mzdu a mají problém uživit své rodiny, může vláda?

Já si to nemyslím.

Oni sami proto mohou něco udělat. To, že to neudělají, protože se bojí, že přijdou o práci, je jejich problém. Oni sami, svým strachem, podporují nekalé praktiky svého zaměstnavatele, proto se nemohou divit, že se jejich životní úroveň nemá šanci zlepšit.

Nestěžujme si, přátelé, konejme.

Nechtějme jít cestou volby menšího zla, zlikvidujme zlo jako takové, pak možná budeme mít koho volit, protože politiku začnou dělat lidé, kterým opravdu na naší zemi záleží, nikoli s vidinou urvat, co se dá.

Jitka Gotterová

 

Související články zde a zde

 

 

 

Autor: Jitka Gotterová | pondělí 23.4.2012 7:00 | karma článku: 39,86 | přečteno: 5318x
  • Další články autora

Jitka Gotterová

Chudé Vánoce ?

Každou chvíli narazím na internetu na nějaký článek, který vypráví, jak si hlavně samoživitelky a další sociálně slabší rodiny ztěžují, že nemají ani na dárky pro děti a pro své blízké. Já to vidím jako příležitost upravit hodnoty

16.12.2022 v 18:11 | Karma: 26,75 | Přečteno: 707x | Společnost

Jitka Gotterová

Jak vám pracovní úraz může změnit život

Co je u nás v Čechách možné a jak je u nás postaráno o nemohoucí lidi, kteří celý život pracují a přispívají do systému a následně očekávají, že se o ně stát postará alespoň po dobu, než se zotaví po pracovním úrazu.

11.12.2022 v 14:10 | Karma: 19,77 | Přečteno: 696x | Diskuse| Společnost

Jitka Gotterová

Roušky, respirátory a cosi shnilého mezi lidem českým

Se zájmem jsem si přečetla článek blogerky Dáši Stárkové s názvem Kam se poděla ohleduplnost aneb v roušce exotem , kde autorka lidu českému vytýká neohleduplnost, bezohlednost, nezodpovědnost ba doslova prohnilost ........

5.12.2022 v 7:00 | Karma: 29,16 | Přečteno: 1213x | Diskuse| Společnost

Jitka Gotterová

Jsem spokojená a vděčná Bohu

Myslím to vážně. Velmi mě zaujal článek s názvem Jak vypadá skutečná bída v němž se autor zamýšlí nad nářky lidí nad dnešní nelehkou situací a vyvozuje závěry, že nikdo z těch uřvanců nemá ani potuchy, co je to skutečná bída.

28.11.2022 v 18:15 | Karma: 25,40 | Přečteno: 656x | Diskuse| Společnost

Jitka Gotterová

Diagnóza zní jasně a nesmlouvavě - Troll

Nedávno pan doktor Tomáš Vodvářka publikoval na iDnesu svůj článek psaný pro blogosféru s názvem Kde končí svoboda slova? Musela jsem se nad položenou otázkou pousmát, protože mě ihned napadla odpověď: "No přeci na iDnesu."

11.11.2022 v 11:30 | Karma: 28,53 | Přečteno: 584x | Hyde park
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Americkou Oklahomu a okolní státy zasáhla série tornád. Úřady hlásí čtyři mrtvé

28. dubna 2024  22:16

Nejméně čtyři mrtvé si vyžádala série tornád, která od sobotního večera zasáhla Oklahomu. Podle...

Nikdy nekončící hrozba. Finsko si zvyká na nový vztah s Ruskem

28. dubna 2024  20:49

Ozbrojení finští pohraničníci na běžkách střeží východní část země, nejnovější a nejdelší hranici...

Lesy chce předat mnichům bez soutěže. Smlouvu nachystal starosta předem

28. dubna 2024

Premium Mohlo to být jedno z rozhodnutí, jakých města jako osmitisícové Milevsko udělají ročně stovky....

Stavební úřady se děsí novely, mluví o nejistotě a nabírají nové pracovníky

28. dubna 2024  19:06

Stavební úřady napříč republikou se obávají reformy stavebního zákona. Kvůli nárůstu práce tak...

  • Počet článků 169
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4466x
Co na srdci, to na jazyku, neboli huba nevymáchaná. Na tomto blogu publikuji pouze svoje vlastní názory,pocity a postřehy, které nemusí být totožné s těmi vašimi.Každý zkrátka vnímáme svět kolem nás po svém. To, že mají lidé rozdílné názory neznamená, že se nemohou respektovat. Kliknutím na fotografii či jméno nad ní se zobrazí další články autora. Moje knihy TAK JDE ŽIVOT, LIDÉ JSOU RŮZNÍ, KRASOTINKY VE SVĚTĚ DUCHŮ a MANTINELY (k jejichž napsání mne inspirovaly osobní zážitky ve velkoobchodu MAKRO) lze objednat na knihy.gotterova@seznam.cz, http://www.stahuj-knihy.cz/,http://knihy.abz.cz/ a nově také v Kanadě a USA www.czech-books.com

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy