Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nebudu komentovat článek, který se mi (některými výrazy a celkovým pojetím) zdá jako silná káva.

Nicméně to co autorka vyslovila v diskusi už je prostě pravda - Romové se nesmějí kritizovat. Pod jinými články už jsem mnohokrát vyslovila názor (protože mezi Cikány mám přátele), že Cikáni mají svou čest, své zvyky, ale dokáží s většinovou společností vyjít.

Zato Romové mají plná ústa diskriminace, neziskovky, které jim poradí jak nejefektivněji čerpat sociální dávky a vesměs s majoritou nevycházejí (setkávám se s nimi i v dětských kolektivech).

Moje kamarádka z dětství se sice vdala domluveným sňatkem v 17 letech, nicméně je vyučená, oba s manželem pracují a hovoří o sobě jako o Cikánech.

Jiní rodiče ovšem při každém průšvihu svých dětí (jako třeba že jich 6 zmlátí jednoho spolužáka) o sobě hovoří jako o Rómech a rasismu....

2 0
možnosti
Foto

Já se v práci s Cikány setkávám, mimo sezónu, každou svou pracovní směnu. Vytěžujeme pokoje cikánskými dělníky z Rumunska. O své práci příliš nemluví, ale podle materiálu, který s sebou vozí, to jsou pokrývači.

A pracují, nejsou na dávkách a když mi platí pokoj, tak často dvoutisícovou bankovkou, kterých mají po kapsách povícero. Občas jsou trochu hlučnější, ale jinak docela v pohodě.

0 0
možnosti
DV

D91a44v37i32d 21V90l17k

8. 3. 2018 17:34

To asi ani nemá cenu komentovatRv

0 0
možnosti
Foto

Bodejď, musíš být opatrný, taky by sis to pak mohl rozházet u zdejší vrchnosti...

3 0
možnosti
Foto

zmizel jeden můj příspěvek jako reakce na pana Vébra - nevadí... a zmizel Váš článek z hlavní strany... jedině dobře.

Já nebudu fušovat do znalectví pravidel, ale to označení hysterického výkřiku o téměř vyvraždění by mi asi z Vašeho pera bohatě stačilo. Když si dám dohromady první odstavec a na to hned alibisticky, nebo asi i hloupě, Váš druhý, a dotáhneme-li to třetím, pominu míru toho chytrého ve Vás a zkusím dát příklad. Pokud byste znala tajné projevy R, Heydricha o tom, jaké plány na veskrze vyvraždění či poněmčení, tedy likvidaci - plán, s námi všemi Čechy měl, pokud by nebylo atentátu a jemu se to povedlo, a nakonec i dneska...vidím, jak kdyby kdokoliv z Německa řekl cosi takového - že hysterie - jak byste reagovala. Takže pokud víte, co znamenal holocaust, už to nikdy neznevažujte... nakonec sama to ve svém druhém odstavci hned píšete...:-/ to není o tom nesmět říct cosi na adresu Romů, to je o věcech , které jsou základem nevnímat rasismus s jeho důsledky.

0 0
možnosti
Foto

Byl li hlídačem diskuzí odstraněn nějaký příspěvek, mizí celé vlákno, které na něj navazuje :)

1 0
možnosti
Foto

Paní Gotterová, píšete břitčeji než E.E. Kisch.R^

1 0
možnosti
ZH

Vy jste se autorko velice ošklivě odkopala. Rasová nesnášenlivost a špatné vyhodnocení faktů vyhřezlo z vašeho nevědomí jistě proti vaší vůli. Ono rasistické nutkání je tak dráždivé, že se mu nedá veřejně odolat ;-D

4 4
možnosti
TB

Která fakta autorka špatně vyhodnotila, to nám samozřejmě jako vždy nepovíte...

2 0
možnosti
Foto

Stažení tohoto článku do soukromých byla zbytečná hloupost. Může se pak někdo divit, že se majorita na cikány zlobí? V článku jsem nenašel ani jednu informaci, která by nebyla pravdivá. Sám jsem v sousedství zažil cikánskou rodinu bydlící v přízemí domu a je pravda pravdoucí, že od prvního dne až do posledního, než dostali od majitele bytu vyhazov, najednou ležela na chodníku pod jejich okny hromada odpadků. Tu zbytky jídla, tam kelímky od čehokoliv, rozbité lahve, kuchyňské houbičky, prezervativy i použité tampony. Hnus. Jak se odstěhovali a ten nepořádek byl uklizen, tak to hromadění skončilo. A to jen jedna zkušenost s jednou rodinou. Okolo Chánova jsem také kdysi dvakrát jel a na vojně jsem byl v jihozápadní slovenské obci Sereď a pak v severočeském městě Kadani. Takže z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že každé slovo v tomto blogu autorky je pravdivé. Čili pokud někdo stáhnul tento článek do soukromých z hlavní strany - chce umlčet pravdu. Howgh.

9 0
možnosti
TJ

Ten článek, pane Kroupo, byl stažen, protože porušil Kodex blogera, ať už si o tom myslíte cokoliv. Ale zaujala mne na Vašem komentáři jiná věc: vy se - zcela jasně v souvislosti s oním stažením - ptáte, zda se "pak někdo může divit, že se majorita na cikány zlobí".

Moje otázky znějí: považujete za normální kádrovat lidi podle původu? A pokud měl můj dědeček v papírech napsáno "schopen převýchovy" (měl), mám na rozhodování o stažení takového článku větší právo než kolega Banga? A na koho se bude majorita zlobit, když tři ze čtyř administrátorů - a všichni jsme se na stažení článku shodli - nejsou romského původu?

Těším se na vaše odpovědi.

3 4
možnosti
EH

Je to fakt, že pohled na některá ghetta vyvolává pocit rozjímání, takže plní funkci památníků.

0 0
možnosti
ZH

No, on je to spíše památník našeho přístupu k nim.;-D

0 2
možnosti
PK

Dobře a slušně napsaný blog. Minulost je vykoupením vyřešena, přál bych si aby do budoucna s cikánskou komunitou bylo daleko méně práce, než je dnes a mohlo se o ní zcela otevřeně hovořit a nebýt přitom označen okamžitě za rasistu. Příkladem mohou být lidé z Vietnamu a Ukrajiny, kteří se asimilovali navzdory jazykovým problémům.

2 0
možnosti
Foto

Inu.. paní Gotterová.. válku přežilo cca 600 místních Romů. Pokud to nepovažujete za téměř vyvraždění, tak potom nevím. Kdyby jich bylo 599, tak by to už sedělo :))? Ne, žádné hysterické výkřiky, ale realita. Chápu, že pro některé nepříjemná.

3 1
možnosti
JG

Pokud jste nepochopil, že nepopírám vraždění cikánů, pak jste opravdu málo chápavý. Většina lidí to však pochopí, proto jste také jistě zneužil svého postavení a článek mi byl stáhnut do soukromí, že? Pravdu je třeba umlčet či překrouti:-( a to vy umíte.

10 1
možnosti
SB

Rozebrala jste to velmi dobře a důsledně. Nikdo z Čechů nepopírá vraždění nevinných lidí, to je jasné. Ale naprosto nesouhlasím s likvidací prosperujícího výrobního zemědělského podniku, kde celkové náklady budou okolo miliardy korun !

Kdyby se tato miliarda investovala do pracovních příležitostí Romů, tak by to mělo reálný současný význam. Přičemž ten památník, který je tam vybudován v Letech nyní, je naprosto důstojný.

8 0
možnosti
Foto

Zkuste si sečíst miliony, které za čtvrtstoletí spolykaly neziskovky mající v programu začlenění tohoto etnika do společnosti. Tahle miliarda je proti té částce drobné.

1 0
možnosti
  • Počet článků 169
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4466x
Co na srdci, to na jazyku, neboli huba nevymáchaná. Na tomto blogu publikuji pouze svoje vlastní názory,pocity a postřehy, které nemusí být totožné s těmi vašimi.Každý zkrátka vnímáme svět kolem nás po svém. To, že mají lidé rozdílné názory neznamená, že se nemohou respektovat. Kliknutím na fotografii či jméno nad ní se zobrazí další články autora. Moje knihy TAK JDE ŽIVOT, LIDÉ JSOU RŮZNÍ, KRASOTINKY VE SVĚTĚ DUCHŮ a MANTINELY (k jejichž napsání mne inspirovaly osobní zážitky ve velkoobchodu MAKRO) lze objednat na knihy.gotterova@seznam.cz, http://www.stahuj-knihy.cz/,http://knihy.abz.cz/ a nově také v Kanadě a USA www.czech-books.com

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy