Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nepřipojuji se, komunisty volit nebudu!

  Nedávno jsem obdržela e-mail s předmětem: Také se připojuji a budu získávat další a další.

 

 

Autorem onoho „poselství“ Proč budu volit komunisty, aneb tahle země není pro staré, je třiačtyřicetiletý pan Radek Tůma, který je prý již podruhé nezaměstnaný, a to jen proto, že zde lze beztrestně tunelovat. Znovu prochází tím ponižujícím kolotočem hledání práce, kdy mu sdělí, že byl vybrán jiný uchazeč. Je starý. Navíc ani neumí anglicky, což se dnes požaduje. Co měl však pan Tůma dělat, když celé roky pracoval v českých firmách s českými lidmi, to měl jako každý rok platit desetitisíce za kurz angličtiny? Je mu zle, když si pomyslí, že se dalších dvacet let bude muset rvát o to, aby se uživil.

V sedmdesátých letech měli všichni práci a měli co jíst.

Dále pan Tůma praví:

Můj kamarád, který byl dlouho volit ODS, mi řekl, že bude volit komunisty, protože nekradou. Už ho nezajímají programy, tak jako tak irelevantní ve snaze politiků si především nahrabat. Proč je stále více slyšet zlatí komunisti ?

Vždyť komunisti kradli také, řeknou možná. Ano, ale kradli s mírou a né na pět generací dopředu.

Vždyť komunisti opovrhovali lidmi, řeknou možná. Snad ano, ale nedávali to tak najevo a neopovažovali se označovat lidi jako lůzu.

Vždyť za komunistů se musela držet huba a krok, řeknou možná. A dnes ne? Dříve jsme měli ideologický náhubek, dnes ekonomický. Raději budu stát frontu na banány, než frontu na práci.

Vždyť za komunistů byla dvojí morálka, řeknou možná. Jinak se mluvilo doma, jinak na veřejnosti. Ale zkuste dnes mluvit na veřejnosti o multikulturalismu, nebo tzv. diskriminovaných, sice nepůjdete do vězení, ale budete dehonestováni, v lepším případě ignorováni.

Vždyť za komunistů….., řeknou možná……..

 

Proto všechno a mnoho dalších a dalších důvodů budou pan Tůma a další a další volit komunisty.

Pan Tůma mi připomíná jednu moji známou, co kdysi utekla od manžela, který ji řezal, jako psa, páč měl holt takovou násilnickou náturu a ona již nechtěla, aby jejich dcera vyrůstala v takovém prostředí. Po půl roce zjistila, že život samoživitelky sice obnáší jakousi svobodu, kdy se sama začala cítit jako člověk, nikoli jako kus hadru se kterým její manžel kdykoli vytře jejich byt, ale…

Takový život byl tak říkajíc z ruky do huby, bez každoroční luxusní dovolené a drahých hadříků, a tak začala přemýšlet o tom, zda jí tenkrát přeci jenom nebylo lépe. Na modřiny a monokly tak nějak pozapomněla. I vrátila se, šťastlivkyně, ke svému manželovi, má co jíst, drahé hadříky, každý rok luxusní dovolenou a dvakrát týdně dostane přes držku s ještě větší razancí, než tenkrát, páč si její manžel patrně myslí, že kdyby se jí to bývalo nelíbilo, jistě by se nevracela, tak proč ještě nepřitvrdit, že?

To on pan Tůma by se chtěl mít taky dobře, ale přeci se kvůli tomu nebude něco učit, nebo, nedej bože, do svého vzdělání dokonce investovat nějaké své peníze. Vždyť je přeci daleko jednodušší sepsat, jak je na tom špatně, protože za všechno můžou ti druzí, a rozeslat to několika dalším lidem s výzvou ať se připojí. A ono se určitě pár stejně uvažujících chudáků, co už mají dost toho, jak se o ně nikdo nepostará, přidá a budou tyto hluboké myšlenky šířit dál.

A proč se nepřidám já?

Protože já zásadně nevidím rozdíl v tom, jestli někdo krade s Mírou (Kalouskem) nebo JENOM s mírou – pro mě je malá krádež stejně špatná, jako ta velká.

Protože se nedomnívám, že jedinou správnou cestou je návrat od většího zla k tomu o něco menšímu zlu.

Protože zásadně odmítám následovat hloupé a líné lidi, kteří odmítají rozvíjet a využít svého vlastního potenciálu k tomu, aby se měli lépe, a jen nečinně čekají, až se o ně a jejich závazky postará někdo jiný.

Hloupý člověk vidí v příležitosti problém. Rezignuje jenom proto, že například přišel podruhé o práci, a aniž by bojoval za své názory, za sebe, svůj život a své místo na Slunci, dostává se do stádia ochromení – zoufalství. A zoufalí lidé dělají zoufalé věci – například volí komunisty. A své zoufalé činy sami sobě omlouvají zoufalými argumenty – jakože komunisti kradou JENOM  s mírou.

Smutné, zoufalé.

Naopak chytrý člověk vidí v problému příležitost. Příležitost překonáním problému posunout sebe samého zase o kus dál. Každý nezdar v našem životě není ostudou a selháním, ale zkouškou, co sneseme, vydržíme, jak se s tím popereme. Právě překonáváním problémů posouváme svoji laťku výš a výš.

Vždy existuje nějaké přijatelné řešení – volba komunistů to ale, dle mého názoru, není.

Já sama budu volit Stranu svobodných občanů, protože se mi líbí jejich program, a protože je v této straně mnoho opravdu chytrých lidí – to jen pro informaci těm, kteří by mne chtěli zasypat otázkami typu: „Tak koho, když ne komunisty?“

 

Přeji všem hodně odvahy a schopnosti vidět v každém problému svoji vlastní příležitost.

 

Jitka Gotterová

Autor: Jitka Gotterová | sobota 29.9.2012 14:03 | karma článku: 30,23 | přečteno: 2341x
  • Další články autora

Jitka Gotterová

Chudé Vánoce ?

Každou chvíli narazím na internetu na nějaký článek, který vypráví, jak si hlavně samoživitelky a další sociálně slabší rodiny ztěžují, že nemají ani na dárky pro děti a pro své blízké. Já to vidím jako příležitost upravit hodnoty

16.12.2022 v 18:11 | Karma: 26,75 | Přečteno: 707x | Společnost

Jitka Gotterová

Jak vám pracovní úraz může změnit život

Co je u nás v Čechách možné a jak je u nás postaráno o nemohoucí lidi, kteří celý život pracují a přispívají do systému a následně očekávají, že se o ně stát postará alespoň po dobu, než se zotaví po pracovním úrazu.

11.12.2022 v 14:10 | Karma: 19,77 | Přečteno: 696x | Diskuse| Společnost

Jitka Gotterová

Roušky, respirátory a cosi shnilého mezi lidem českým

Se zájmem jsem si přečetla článek blogerky Dáši Stárkové s názvem Kam se poděla ohleduplnost aneb v roušce exotem , kde autorka lidu českému vytýká neohleduplnost, bezohlednost, nezodpovědnost ba doslova prohnilost ........

5.12.2022 v 7:00 | Karma: 29,16 | Přečteno: 1213x | Diskuse| Společnost

Jitka Gotterová

Jsem spokojená a vděčná Bohu

Myslím to vážně. Velmi mě zaujal článek s názvem Jak vypadá skutečná bída v němž se autor zamýšlí nad nářky lidí nad dnešní nelehkou situací a vyvozuje závěry, že nikdo z těch uřvanců nemá ani potuchy, co je to skutečná bída.

28.11.2022 v 18:15 | Karma: 25,40 | Přečteno: 656x | Diskuse| Společnost

Jitka Gotterová

Diagnóza zní jasně a nesmlouvavě - Troll

Nedávno pan doktor Tomáš Vodvářka publikoval na iDnesu svůj článek psaný pro blogosféru s názvem Kde končí svoboda slova? Musela jsem se nad položenou otázkou pousmát, protože mě ihned napadla odpověď: "No přeci na iDnesu."

11.11.2022 v 11:30 | Karma: 28,53 | Přečteno: 584x | Hyde park
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Ženu soudí za sex se psem i zneužívání syna a vnuka. Byla to terapie, hájí se

15. dubna 2024  12:28,  aktualizováno  13:33

U Krajského soudu v Ústí nad Labem začalo projednávání případu dlouhodobého sexuálního zneužívání,...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Europoslanci prodloužili volný obchod s Ukrajinou, unijní farmáře více ochrání

23. dubna 2024  13:03,  aktualizováno  13:29

Europoslanci schválili prodloužení volného obchodu s Ukrajinou, ovšem s kroky k vyšší ochraně...

Ředitelem Vojenského zpravodajství by mohl být Bartovský, nahradí Berouna

23. dubna 2024  13:28

Novým ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ) by mohl být Petr Bartovský. Kandidáta dnes na...

Protesty za Gazu zachvacují americké univerzity, policie masivně zatýká

23. dubna 2024  13:27

Kolumbijská univerzita v pondělí kvůli demonstracím zavedla distanční výuku a na nedalekých...

Pokus o atentát na Pellegriniho, „psala“ ČTK. Do agentury se nabourali hackeři

23. dubna 2024  13:22

Neznámý útočník umístil na zpravodajský web České tiskové kanceláře (ČTK) České noviny dvě lživé...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 169
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4466x
Co na srdci, to na jazyku, neboli huba nevymáchaná. Na tomto blogu publikuji pouze svoje vlastní názory,pocity a postřehy, které nemusí být totožné s těmi vašimi.Každý zkrátka vnímáme svět kolem nás po svém. To, že mají lidé rozdílné názory neznamená, že se nemohou respektovat. Kliknutím na fotografii či jméno nad ní se zobrazí další články autora. Moje knihy TAK JDE ŽIVOT, LIDÉ JSOU RŮZNÍ, KRASOTINKY VE SVĚTĚ DUCHŮ a MANTINELY (k jejichž napsání mne inspirovaly osobní zážitky ve velkoobchodu MAKRO) lze objednat na knihy.gotterova@seznam.cz, http://www.stahuj-knihy.cz/,http://knihy.abz.cz/ a nově také v Kanadě a USA www.czech-books.com

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy