Diskuse

Proč?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dobre napsano, Jitko.

Mne uz lezou krkem ty poslusne sebemrskacke tendence typu: budeme v zime u kamen, nepojedeme na dovolenou a najdeme si druhou praci. Proc? Pro koho? Z jakeho duvodu? Protoze to vlada rekla? Abychom drzeli jako chudsi stat nemeckou ekonomiku (dle Fialy kvuli Nemecku nemuzeme odejit z Lipske burzy). Abychom zivili prekupniky s el.energii a jejich milionove odmeny?

Mirime k nejake podivne strukture a la Cina ( socialismus s prvky kapitalismu 19.stoleti), 10% miliardaru a zbyla masa chudych. Mizi stredni trida a stredne velke firmy, pater ekonomiky kazde zeme. Zato statisice statnich zamestnancu.

Co to je za nesmysl, nechat padnout cast prumyslu a firem a domacnosti do exekuce, protoze kapitalismus a minoritni akcionari ( zrejme jsou povinne odvody do zahranici z CEZu)? To preci neni zdrava konkurence, ale likvidacni monopol, kdy burza je jen naoko-nefunguje... Kde je antimonopolni urad?

Pripada mi, ze se chceme za kazdou cenu stat rozvojovou zemi. Nejvyssi ceny energii, nejvyssi inflace, nejdrazsi benzin, globalizovane firmy i infrastruktura vlastnena zahranicnimi oligarchy a blizici se relativni chudoba. Za to nemuze valka.

Pokud to tak pujde dal, budou si lidi prat bydlet v jine zemi...

Zdravim z Indie, je tu teplo ;)

3 1
možnosti

Zdravím Lenko, že si raději neužíváte dovolenou v klidu bez blogů :-)Je to jak píšete. Díky za příspěvek a přeji krásný zbytek dovolené

0 0
možnosti

Informace pro paní Jandovou a pana Dvořáka: v této diskuzi není podporováno trollování. Proto bylo smazáno několik vašich příspěvků. Děkuji za pochopení

1 0
možnosti

Vy si to představujete jako Hurvínek válku. Zestátnit podniky, které prosperují. A jak byste to chtěla udělat? Okrást jejich majitele, jako to udělali komunisté?:-P

1 1
možnosti

Já žádné podniky nezestátnuji a paní viceguvernérka uvádí, že by zestátnila ty podniky, které byly státní. Je zajímavé, že jste si z celého článku odnesl jen tuto myšlenku:-)

3 0
možnosti
Foto

Dovoluji si okopírovat kousek diskuse jinde na stejné téma. Doufám, že to tu pár minut vydrží:

Petr Korecky 23731

Pravicová vláda zde a nyní...absolutně nemožné a ODS , to je pro politology hlavolam.

No a ať západně od nás panuje jakákoliv politická orientace, má jeden plus, snaží se starat i o své voliče a to především....R^

+2/−1

Pavel Dvořák 59540

Jenže Vy jste tuto vládu nevolil, tak co by se o Vás starala. ;-D

+1/0

0 6
možnosti

V tom případě by nemusel platit daně, co říkáte? Potraviny, alkohol i cigarety bez DPH, to byste platili jen Vy, Fialovci. ;-D

7 0
možnosti

Proč? Protože situace je úplně jiná než "bejvávalo". A lidi to " nechtějí". Koryta chtějí mít pořád průtokový a ve chlivech pěkně teploučko. Normální rozezranost, která prostě není za současné situace dále k utažení ve smyslu "natahni dlaň, já ti ji naplníme". A co se týče zisků společností fungujících na českém trhu - každá společnost i subjekt pracuje aby vydělal. Jak si představujete, že by třeba vlastník PU měl se ziskem pracovat? Trošku mi ty vaše úvahy zavání znárodněním. A tudy, se doufám shodneme alespoň v tomto, cesta nevede. Uskromnit se, přestat bejt rozezranej a adekvátně situaci nárokovat pomoc od státu těm, kteří opravdu situaci nezvládnou.

9 0
možnosti

S tím vším lze souhlasit, ovšem za předpokladu, že vláda bude hospodařit s našimi penězi odpovědně. Většina lidí ruku nenatahuje, ale platí daně a mají právo chtít, aby byly tyto peníze využívány smysluplně. O tom je de facto můj článek.

8 0
možnosti

Tady mezi blogery živnostníky a příznivci ODS paní asi se svými návrhy neuspěje. I když se to zdá být velmi jednoduché...samozřejmě nám Brusel, právníci a ostatní dobře placení boys and girls vysvětlí, že je to nemožné. - Takže topit na 15.stupňů, jíst jen akce a koupit si kožich. To radím dolním 10 milionům. Dolaroví milionáři proboha nešetřete, ať se má aspoň někdo dobře. Prý tu žije 80 000 dolarových milionářů - jak to ale počítali? Odhaduju podle bankovního konta, jenomže pak tam nezapočítali drahé nemovitosti - všechny ty pražské činžáky a ani prachy ulité v daňových rájích.

0 0
možnosti
Foto

Bum a bum;-) A proč. Holt proto asi, že se čím dál více vracíme k hospodářství válečnému, což není prča, ale fakt:-/ Viz.:

Válečné hospodářství

hospodářská opatření pro krizové stavy

Rozhodující část výrobních kapacit a služeb hospodářství státu, která pracuje ve prospěch zabezpečení činnosti ozbrojených sil a ozbrojených bezpečnostních sborů, uspokojení základních životních potřeb obyvatelstva a zachování základních funkcí státu. Vzniká transformací mírového hospodářství. Zahrnuje novou formulaci cílů, změnu výrobních programů, přeměnu průmyslu, evakuaci lidí, kapacit a materiálu, alokaci zdrojů a změnu v řízení.. P.S.: Nakročeno k tomu byl dávno, A to i v EU, jehož činnost se čím dál více přibližovala až k dobám budování ,,vyspělého sociálizmu ve snaze udělat z ní další velmoc:-(

2 0
možnosti

Napsala jste to naprosto přesně!R^

Také mě nadzvedl ten myšlenkový pochod diskutérky, kterou v perexu citujete. Její vyjádření je typickým projevem nevědomosti, potažmo pak sehnutého hřbetu. Takto kdyby uvažovali lidé dříve, mohli jsme dodnes žít v zemljankách. A vypadá to, že o to zřejmě těm nahoře, kteří si nikdy ani o píď opasky neutáhnou, očividně jde.

To, že tu někteří uvědomělí diskutéři (včetně onoho nejchytřejšího a nejvtipnějšího pána) neustále jalově vytrubují fráze typu "bez práce...", "státe, dávej..." atd., vypovídá pouze o tom, že jsou zcela mimo realitu, jak tomu u uvědomělých běžně bývá. Nebo že by se tedy v našem státě najednou, od nástupu současné vlády, vyrojily deseti či statisíce nefachčenků?

Sám Š. Křeček, ekonomický poradce P. Fialy, včera v jenom z diskusních pořadů konstatoval, že je nadále masívně likvidována střední třída a že je třeba tento proces v zájmu celé společnosti a její prosperity co nejdříve ukončit. Myslí si snad zdejší "pracovití" či onen vtipný důchodce, že by se dokonce i příslušníkům střední třídy přestalo líbit pracovat?

Vám, paní autorko, samozřejmě karmaR^;-)

9 4
možnosti

Moje vědomosti, ani svoboda a nezávislost se fakt neodvíjí od toho, co mi vláda milostivě dá, ale po ekonomické stránce potřebuji příznivé podmínky k tomu, abych se postarala sama o sebe. Stránku duchovní si stačím obhospodařit vlastními silami. Dokud vidím, můžu číst.

Vzhledem k tomu jako je pomalu nemožné sehnat někoho, kdo by chtěl kvalitně pracovat, jsou mi ty věčné nářky a žehrání na vládu, trochu k smíchu.

Nežiju, abych věčně skuhrala a na kamnech nebo vlastní zelenině fakt nevidím nic dehonestujícího.

9 0
možnosti

Jasně, můj příspěvek, že se uskrovníme vám připadá nepatřičný, možná k smíchu.

Pravdou je, že mám výhodu vlastního domu a velké zahrady. Dům jsme ale koupili levně, téměř v neobyvatelném stavu, se dvěma vodovody na studenou vodu, bez koupelen, s topením kamny a dvacet let jsme ho dávali dohromady. Žili jsme v něm od počátku rekonstrukce a teprve po nějaké dosti dlouhé době budování jsme měli jakž takž přijatelné podmínky. Cca po deseti letech od koupě, kdy už bylo všechno jakž takž hotové, přišla povodeň, v domě bylo tři metry vody a všechno úsilí spláchnuté. Pojištění se na povodeň nevztahovalo, tak jsme začali od začátku.

Povodeň spláchla ještě dvě provozovny. Jednu firmu mi společnice vytunelovala tak, že zbyly jen značné dluhy., které jsem splácela leta Založili jsme firmu jinou v jiném oboru a začali zase od začátku. V době covidu jsme přes půl roku nemohli prodávat, protože prodejny byly zavřené a jako výrobci jsme neměli nárok na žádnou kompenzaci, protože výrobu nikdo neomezoval a odbyt nikoho nezajímal.

Ještě zdaleka to není všechno, co mě v životě potkalo, třeba už za totality. Proč bych se měla hroutit z toho, že zimu třeba prožijeme v jedné místnosti u kamen? V nejhorším případě vyhodíme kytky a zasadíme brambory a zeleninu. Práce mě stále baví, výtvarníci mají další výhodu, že nepracují jen pro výdělek, naopak na volnou tvorbu mají většinou málo času. Život mám jen jeden a nebudu si ho kazit lapáliemi. Jediné na čem opravdu záleží je zdraví a bála bych se války.

14 0
možnosti

Paní Trnková, k smíchu mi to rozhodně není, jen to nepovažuji za řešení. Též mám dům a možnost topit dřevem (a také jsem si prošla lecčím), ale každý to tak nemá. A dívat se nečinně na to, jak politici mrhají našimi penězi, zatímco ostatní jdou na dřeň a mají problém uživit své rodiny (což nepovažuji za lapálii) - to fakt nechci.

9 1
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

  • Počet článků 169
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4466x
Co na srdci, to na jazyku, neboli huba nevymáchaná. Na tomto blogu publikuji pouze svoje vlastní názory,pocity a postřehy, které nemusí být totožné s těmi vašimi.Každý zkrátka vnímáme svět kolem nás po svém. To, že mají lidé rozdílné názory neznamená, že se nemohou respektovat. Kliknutím na fotografii či jméno nad ní se zobrazí další články autora. Moje knihy TAK JDE ŽIVOT, LIDÉ JSOU RŮZNÍ, KRASOTINKY VE SVĚTĚ DUCHŮ a MANTINELY (k jejichž napsání mne inspirovaly osobní zážitky ve velkoobchodu MAKRO) lze objednat na knihy.gotterova@seznam.cz, http://www.stahuj-knihy.cz/,http://knihy.abz.cz/ a nově také v Kanadě a USA www.czech-books.com

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy