Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

P57a35v36e43l 33B46a90c45í18k

29. 7. 2013 19:47

Jedna věc je když někdo nemá děti a druhá věc je, když je pak nemá téměř celá generace a tvrdí, že někdo je hold nemá. To by pak také mohli zůstat jen staří lidé.;-D;-D;-D

1 0
možnosti
JG

děkuji za zajímavé příspěvky v diskuzi a přeji hezký den.:-)JG

0 0
možnosti
Foto

Naprostý souhlas. Zplodit dítě dokáže kdejakej troubelín. Na tom není nic záslužného. Myslím si, že rovněž u lidí, kteří sice děti mají, ale neustále si stěžují na to, že jim stát na ně dává málo, by bylo lepší kdyby děti neměli. Pro budoucnost státu snad není nic horšího, než když je potomstvo vychováno k naprosté závislosti na státu. Je mnohem zodpovědnější člověk, který sám usoudí, že nemá na to, aby se postaral o potomstvo ať už jakýchkoliv důvodů než člověk, který plodí jak na běžícím pásu a žije pořád s nataženou dlaní.

0 0
možnosti
BL

Velice pěkně, řízně a přitom kultivovaně napsáno. R^

0 0
možnosti
PK

Je to "furt" dokola. Žádné opatření není bezchybné a vždy se nechá zneužít. Podle mne dát zelenou výchově, ne plození. Anglie má na dětské zboží nulovou DPH, dostupnost předškolních zařízení za zvýhodněné ceny, rovněž tak různé kroužky, amatérský sport atd. Platby na VŠ jen při nestudiu. Žádné porodné. Samozřejmě podpora snížením daní, ne plusovými platbami. Ale stejně mám pocit, že to u jistých skupin problematickou natalitu nesníží.

2 0
možnosti
PN

P11e76t35r 50N23ě60m25e65c

29. 7. 2013 10:16

Cast duchodoveho pojisteni by melo jit na duchod sve rodicu, cast na vsechny duchodce. 50:50

0 0
možnosti
SB

Jestliže bychom připustili tu logiku, že bezdětní lidé by neměli brát penzi, když prý nijak nepřispěli k tomu, aby budoucí generace na ně ve stáří pracovaly, tak já namítnu, že k tomu přispěli i bezdětní lidé. I oni ze svých daní platili školství, aby z dnešních dětí nevyrostli práce neschopní analfabeti. I oni ze svých daní a zdravotního pojištění přispěli k tomu, aby dnešní dítě mohlo být v nemocnici operováno na zápal slepého střeva a aby za dvacet let platilo daně do státního rozpočtu místo toho, aby zítra zeměřelo. I oni ze svých daní platí policii, která dnešní děti chrání před nebezpečnými pedofily apod.

Ano, dá se soulasit s tím, že kdo všechno tohle ze svých daní také platil a ještě navíc vychoval dva budoucí plátce daní, přispěl více. To je pravda. Ale že by ten první nepřispěl vůbec to se říci nedá.

3 0
možnosti
PD

P93e57t63r 62D71u50s

29. 7. 2013 10:33

První,možná,přispěl více.Žádné "přídavky" a k tomu "daň z impotence"!:-/

2 0
možnosti
KC

Česko vymírá, ale jednoduché řešení není. Jediná cesta, jak tento stav trochu vylepšit, je podpořit rodiny s dětmi finančně. Ovšem jen v tom případě, pokud se o děti řádně starají, posílají je do školy a podporují je, aby si samy vybudovaly lepší postavení. Plošné dávky jen proto, že patří k určitému etniku, udržují takové rodiny v negramostnosti a nemotivují je k řádnému životu.

3 0
možnosti
Foto

Pokud jsem chtěl děti, tak rozhodně jsem je nedělal kvůli přídavkům na děti, jak to dělají některé skupiny obyvatel. Zvýšit přídavky na děti bude jenom výhodné pro tuto skupinu obyvatel. Proč se rodilo víc dětí v době, kdy nebyly rodičovské příspěvky ? To je věc, která je prokázána a stejně prokázáno, že chudoba byla nižší v době, kdy nebyly žádné sociální jistoty.

3 0
možnosti
PK

R^ pěkně!

V jedné diskusi jsem si dovolila poznamenat, že by se mělo spíš ulevovat na daních, 

než rozdávat štědré přídavky a příspěvky na děti lidem, kteří rodí už od základky a nikdy neodvedli ani korunu na daních a že když už se rušilo porodné,

 tak se mělo zrušit úplně a ne ho nechat jen těm, kteří už před porodem stěží uživili sami sebe... a byla jsem označena za bezcitnou a asociální, neb je to přece hentá oná solidarita :-/

7 0
možnosti
Foto

R^ solidarita patří jen starým či nemocným....ostatní musí zabrat a v případě neúspěchu pociťovat minimálně silné nepohodlí. My to praktikujeme opačně. Paraziti jsou vysmátí a vozíčkář či rodiče postiženého dítěte živoří. Přispívám každý rok na solidaritu, ale jen nemocným dětem u nás.

1 0
možnosti
  • Počet článků 169
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4466x
Co na srdci, to na jazyku, neboli huba nevymáchaná. Na tomto blogu publikuji pouze svoje vlastní názory,pocity a postřehy, které nemusí být totožné s těmi vašimi.Každý zkrátka vnímáme svět kolem nás po svém. To, že mají lidé rozdílné názory neznamená, že se nemohou respektovat. Kliknutím na fotografii či jméno nad ní se zobrazí další články autora. Moje knihy TAK JDE ŽIVOT, LIDÉ JSOU RŮZNÍ, KRASOTINKY VE SVĚTĚ DUCHŮ a MANTINELY (k jejichž napsání mne inspirovaly osobní zážitky ve velkoobchodu MAKRO) lze objednat na knihy.gotterova@seznam.cz, http://www.stahuj-knihy.cz/,http://knihy.abz.cz/ a nově také v Kanadě a USA www.czech-books.com

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy