Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Miloušek

18. 2. 2011 12:44
To je řeč o Česku?

většina těchto bohatých se rekrutovala z řad obyčejných lidí, kteří dosáhli svého bohatství usilovnou pílí a vytrvalou prací.8-o

Pokud ano : ;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti

Jiittkkaa

18. 2. 2011 18:11
Re: To je řeč o Česku?

V předposledním vydání The Economist je zrovna o tomhle článek - ano, většina bohatých lidí si své bohatství vydělala pílí, odříkáním a prací. Jen asi 16,7% své bohatství zdědilo.

13.02.2011 10:48

brlayz

0 0
možnosti

Jiittkkaa

13. 2. 2011 14:52
Všem děkuji

za příspěvky v diskuzi a přeji hezký zbytek víkendu.:-)Jitka Gotterová

0 0
možnosti

dampfer

13. 2. 2011 11:42
A tak asi

stejně ti bezdomovci-- invalidní penzisté a sociálně velmi potřební cigáni za pár let budou neufinancitelní, nebude z čeho brát, jelikož jejich počet roste geometrickou řadou, za 15 let se jejich počet vždycky zdvojnásobí.

Na toto téma by měli zvláště ti ukecaní zastánci ((z partaje KSČSSD))---- prý sociálně vyloučených, mluvit a jednat. A ne organizovat protistátní vzpouru, na příklad lékařů., ale již připravují hasiče, strážníky, holiče a malíře pokojů.

0 0
možnosti

kahoona

13. 2. 2011 10:46
obyčejný...?

Mě by zajímalo,kde se vzali "obyčejní lidé"

už mě to,vcelku,štve,dělit se na obyčejný a neobyčejný.

Jako -kdyby ti tzv."obyčejní" byli nějak méněcení !

A to bych se měl do této skupiny řadit (podle kritérijí ČSSD-zaměstnanec,nedosáhující průměrnou mzdu,s rodinou atd.)- DĚKUJI NECHCI ,neb se necítím obyčejně!

0 0
možnosti

Jiittkkaa

13. 2. 2011 14:45
Re: obyčejný...?

zralý názorR^Díky JG

0 0
možnosti

pakostič

13. 2. 2011 10:01
to ale nemyslíte vážně, že ne?

"....a že většina těchto bohatých se rekrutovala z řad obyčejných lidí,

kteří dosáhli svého bohatství usilovnou pílí a vytrvalou prací."

0 0
možnosti

brlayz

13. 2. 2011 10:48
Re: to ale nemyslíte vážně, že ne?

V předposledním vydání The Economist je zrovna o tomhle článek - ano, většina bohatých lidí si své bohatství vydělala pílí, odříkáním a prací. Jen asi 16,7% své bohatství zdědilo.

0 0
možnosti

Ifipuld

13. 2. 2011 9:35
Kdysi kdosi velmi zlý řekl,

že Češi jsou líní kverulanti. Byl to sice demagog a zločinec, ale o tomhle nesympatickém rysu povahy řady našich lidí bohužel něco věděl. Do dneška ho ještě dost našich lidí bezděčně dědí cestou rodinné výchovy a předává další generaci. Mimoděk tak onomu demagogovi svými postoji vlastně nechtěně přitakávají.

0 0
možnosti

Mablung

13. 2. 2011 11:04
Re: Kdysi kdosi velmi zlý řekl,

Mluvte za sebe a sve pratele. Ja to u svych pratel nepozoruji. Pokud Vy ano, pak si vzpomente na jednu krasnou poucku "vrana k vrane seda, ..."

0 0
možnosti

Mišule84

13. 2. 2011 8:29
Konečně

 to někdo přesně vystihl, hlavně ty dva příklady ue života;-)

0 0
možnosti

Jiittkkaa

13. 2. 2011 14:46
Re: Konečně

díky;-)

0 0
možnosti

1vovo

13. 2. 2011 0:46
problém je

že hodně lidí nestojí o rybaření a radši si rybu nechají poslat. Jako moje švagrová - vdova, která si říká samoživitelka a přitom od sametové revoluce nepracuje /legálně/ a dostává důchody a sociální dávky. A k tomu ještě načerno chodí na "brigádu". Na ni je přesně vidět, jaký je v ČR adresný systém pro potřebné. A není jediná, vidím to okolo sebe.;-€

0 0
možnosti

Kristyan

13. 2. 2011 0:17
až na to

že realita je taková, že nejvyšší životní úroveň je statisticky v zemích, kde je skoro nejvyšší míra zdanění (dánsko, švédsko, apod), zatímco tam kde je míra zdanění nízká to znamená obrovské procento lidí žijících mimo systém, nemajíc ani peníze na zdravotní pojištění (např. USA). Oni totiž v Dánsku dobře vědí, že když budou peníze na daních dávat do škol, veřejných institucí,kultury,sportu. Tak se to v důsledku vyplatí. Zatímco u nás je obecný názro - studente, sportovní klube, divadlo - buď si vydělej na svůj provoz, nebo nezacláněj. Je to krátkozraký...

0 0
možnosti

martinxz

13. 2. 2011 1:56
Re: až na to

máte právo na svůj názor, ale bohužel nemáte vůbec přehled. Všechny země ke svému bohatství přišli zapomocí nízkých daní a liberální ekonomiky. Když dosáhli určitého standartu, tak založili sociální stát a od té doby lidé chudnou. Úplně jiná situace je v USA, tam je na chybě hlavně americká centránlí banka FED a upadající svobody.

0 0
možnosti

angr

12. 2. 2011 23:25
NO AŽ NA TEN VÝRAZ

až přijde pořádná vláda... - bez uvozovek by to ten Venda nemusel správně pochopit. Ale jinak souhlasím, i když to nic neřeší - a to je ten kámen úrazu. Bohužel někdy si musím trochu se slzou v oku taky postěžovat, že bych se chtěl mít jak invalidní důchodce, jezdit si pro důchod na pořádný mašině a hlavně NEPRACOVAT, MÍT CELEJ DEN VOLNO A CESTOVAT A ODPOČÍVAT A OPEČOVÁVAT SI TY SVOJE PAPÍRY NA PŘIMĚŘENÝ BLAHOBYT BEZ PRÁCE... Asi tušíte, že pár takovejch takyinvalidů znám (asi nejsem sám) a přirozeně mě to irituje. Doufám, že se neurazí teď ti, kterých se to opravdu netýká, tedy ti s opravdovým handicapem, nechci se opravdu dotknout. Ale musel jsem si postěžovat - už je mi líp... 

0 0
možnosti
  • Počet článků 169
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4466x
Co na srdci, to na jazyku, neboli huba nevymáchaná. Na tomto blogu publikuji pouze svoje vlastní názory,pocity a postřehy, které nemusí být totožné s těmi vašimi.Každý zkrátka vnímáme svět kolem nás po svém. To, že mají lidé rozdílné názory neznamená, že se nemohou respektovat. Kliknutím na fotografii či jméno nad ní se zobrazí další články autora. Moje knihy TAK JDE ŽIVOT, LIDÉ JSOU RŮZNÍ, KRASOTINKY VE SVĚTĚ DUCHŮ a MANTINELY (k jejichž napsání mne inspirovaly osobní zážitky ve velkoobchodu MAKRO) lze objednat na knihy.gotterova@seznam.cz, http://www.stahuj-knihy.cz/,http://knihy.abz.cz/ a nově také v Kanadě a USA www.czech-books.com

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy