Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zabijeme si každý svého predátora?

Tak jsem se z článku: Žák pobodal učitelku dozvěděla, že jednou z příčin násilí páchaného dětmi je jejich pocit bezmoci, a že bude hrát svoji roli i v dalších tragédiích. Druhou možnou příčinou v minulých i budoucích tragédiích je prý pak pedagog predátor.  

 

 

Většinou je prý finálním důsledkem onoho "necitlivého přístupu" pedagoga a rodičů -  mastný flek pod nejvyšším oknem budovy, oprátka na konci provazu, ve které vyhasne mladý život. Zkrátka ten nejsmutnější jev - dětská sebevražda.

V diskuzi pak zazněl názor autora: „Slabší kusy odpadaj, ale někdy se kořist ubrání a predátor si odnese šrámy nebo rovnou zhebne. Vše v pořádku...“

Autor doporučuje také článek: Tak nám zabili učitele. Divíte se? V němž se autor zamýšlí nad tím, že by v zásadě stačilo dát žákům a studentům větší možnost obrany jiným způsobem, aby nemuseli sahat k násilí fyzickému.

 

No, potěš koště, to jsou tedy názory.

V dobách, kdy chodili do školy naši prarodiče, tahali učitelé žáky za pejzy a mlátili je rákoskami, nikdo si netroufl promluvit, aniž byl vyzván, natož pak si doma na svého predátora ztěžovat, přesto své učitele žáci fyzicky nenapadali.

Za mých mladých let jsme měli učitele, který prováděl na dva největší provokatéry ve třídě doslova fackovací nálety (a to v dobách, kdy už tyto praktiky nebyly zrovna standardními metodami), nechával je dlouho po škole, museli uklízet kabinet, psát úkoly navíc, no fakt děs. A víte co? Učitel neskončil s nožem v zádech, nebo rovnou v márnici, a ani jeden z těch kluků nespáchal sebevraždu.

Děti rodičů, kteří nebyli v KSČ, se obyčejně dostaly na VŠ jen ve výjimečných případech a ty, co se nedostaly, to vnímaly jako zatraceně svinskou křivdu, stejně jako absolventi vysokých škol, kteří pracovali po mnoho let jako pomocná síla, protože prostě neměli ten správný kádrový profil. Většina těch lidí nikoho nezabila, ani nespáchala sebevraždu.

Absolutně běžné bylo, že jsem vyfasovala poznámku za něco, co jsem neudělala, protože jsem zkrátka byla, kam má paměť sahá, známá rebelka, takže jsem, logicky, byla u všech průšvihů prvním adeptem na viníka. Doma jsem pak obyčejně dostala zákaz vycházek nebo rovnou přes hubu a ani jeden z mých rodičů nikdy nezkoumal, zda-li se mi nestala nějaká křivda. Moje rodiče nikdy nezajímal můj pocit bezmoci a nikdy si to nedošli s učiteli vyřídit nějakým účinným vyhrožováním tak, jako se to děje dnes.

Sice jsem maminku poté, co mne honila v pokojíčku okolo stolu s vařečkou v ruce a křičela: „Zastav se, nebo tě seřežu,“ zamkla a odešla ven za kamarády, protože jsem si říkala, že bych musela být úplně blbá, abych si na ten výprask dobrovolně počkala (maminku vysvobodil z pokoje po zhruba třech hodinách až tatínek), ale nikdy jsem se neuchýlila k násilí fyzickému, a to ani doma, ani vůči svému predátorovi školnímu. Dokonce ani můj bývalý manžel a ani jeden z mých zakomplexovaných neschopných šéfů, které jsem kdy měla, dosud neskončil s nožem v zádech či kdekoli jinde.

Tak nevím, ale myslím, že Svět nebyl, není a nikdy nebude spravedlivý.

Svět je plný zakomplexovaných učitelek, debilních rodičů, kteří se nestarají o svoje děti nebo je dokonce týrají, arogantních neschopných šéfů, kteří si své sebevědomí dobíjejí neustálou kritikou a ponižováním svých podřízených, tyranizujících partnerů, úchylů, zlodějů, podvodníků, násilníků či politiků, kteří svým jednáním přináší pocit bezmoci a zoufalství dnes a denně.

Svět je prostě predátorů plný. Taková je realita života. Život je boj a někteří o něj a o své místo na Slunci musí bojovat již od útlého dětství.

Příčinou násilí páchaného dětmi není jejich pocit bezmoci, ale to, že něco není v pořádku s nimi samotnými.

Že něco není v pořádku se společností, v níž dospělý člověk, rodič a vychovatel dokáže říci: „Slabší kusy odpadaj, ale někdy se kořist ubrání a predátor si odnese šrámy nebo rovnou zhebne. Vše v pořádku...“

Už mnohokrát mne napadlo, že někteří jedinci by nikdy neměli mít a vychovávat děti. Bohužel mají a vychovávají, a to je možnou příčinou  minulých i budoucích tragédií.

 

Divíte se?

 

Jitka Gotterová

Autor: Jitka Gotterová | pátek 2.11.2012 13:52 | karma článku: 31,47 | přečteno: 2993x
  • Další články autora

Jitka Gotterová

Chudé Vánoce ?

Každou chvíli narazím na internetu na nějaký článek, který vypráví, jak si hlavně samoživitelky a další sociálně slabší rodiny ztěžují, že nemají ani na dárky pro děti a pro své blízké. Já to vidím jako příležitost upravit hodnoty

16.12.2022 v 18:11 | Karma: 26,75 | Přečteno: 707x | Společnost

Jitka Gotterová

Jak vám pracovní úraz může změnit život

Co je u nás v Čechách možné a jak je u nás postaráno o nemohoucí lidi, kteří celý život pracují a přispívají do systému a následně očekávají, že se o ně stát postará alespoň po dobu, než se zotaví po pracovním úrazu.

11.12.2022 v 14:10 | Karma: 19,77 | Přečteno: 696x | Diskuse| Společnost

Jitka Gotterová

Roušky, respirátory a cosi shnilého mezi lidem českým

Se zájmem jsem si přečetla článek blogerky Dáši Stárkové s názvem Kam se poděla ohleduplnost aneb v roušce exotem , kde autorka lidu českému vytýká neohleduplnost, bezohlednost, nezodpovědnost ba doslova prohnilost ........

5.12.2022 v 7:00 | Karma: 29,16 | Přečteno: 1213x | Diskuse| Společnost

Jitka Gotterová

Jsem spokojená a vděčná Bohu

Myslím to vážně. Velmi mě zaujal článek s názvem Jak vypadá skutečná bída v němž se autor zamýšlí nad nářky lidí nad dnešní nelehkou situací a vyvozuje závěry, že nikdo z těch uřvanců nemá ani potuchy, co je to skutečná bída.

28.11.2022 v 18:15 | Karma: 25,40 | Přečteno: 656x | Diskuse| Společnost

Jitka Gotterová

Diagnóza zní jasně a nesmlouvavě - Troll

Nedávno pan doktor Tomáš Vodvářka publikoval na iDnesu svůj článek psaný pro blogosféru s názvem Kde končí svoboda slova? Musela jsem se nad položenou otázkou pousmát, protože mě ihned napadla odpověď: "No přeci na iDnesu."

11.11.2022 v 11:30 | Karma: 28,53 | Přečteno: 584x | Hyde park
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Rusko vyrábí víc zbraní, než potřebuje na Ukrajině, varoval německý ministr

25. dubna 2024  6:13

Rusko podle odhadů německého ministra obrany Borise Pistoriuse už vyrábí více zbraní a munice než...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

ANALÝZA: Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...

  • Počet článků 169
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4466x
Co na srdci, to na jazyku, neboli huba nevymáchaná. Na tomto blogu publikuji pouze svoje vlastní názory,pocity a postřehy, které nemusí být totožné s těmi vašimi.Každý zkrátka vnímáme svět kolem nás po svém. To, že mají lidé rozdílné názory neznamená, že se nemohou respektovat. Kliknutím na fotografii či jméno nad ní se zobrazí další články autora. Moje knihy TAK JDE ŽIVOT, LIDÉ JSOU RŮZNÍ, KRASOTINKY VE SVĚTĚ DUCHŮ a MANTINELY (k jejichž napsání mne inspirovaly osobní zážitky ve velkoobchodu MAKRO) lze objednat na knihy.gotterova@seznam.cz, http://www.stahuj-knihy.cz/,http://knihy.abz.cz/ a nově také v Kanadě a USA www.czech-books.com

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy