Opravdu je tolik lidí, co si chtějí bouchnout do cigána?

29. 08. 2011 11:27:00
A nebo je už tolik lidí, co si to jen nechce nechat líbit od cigánů, co myslíte pane Bango?

Již před půl druhým rokem jsem publikovala svůj první článek věnovaný problematice soužití minoritní a majoritní společnosti, v němž jsem zmínila své špatné zkušenosti s Romy a zcela otevřeně projevila obavu ze stále se zvyšující agresivity Romů vůči majoritě. A je to tady.

Za zveřejnění svého názoru a neblahých zkušeností s Romy jsem si vysloužila nálepku rasistka a předseda romského sdružení ROS Ladislav Bílý mi ještě týž den zavyhrožoval trestním oznámením.

Proč?

Jsem rasistka, protože se mě Rom přistižen při krádeži pokusil přejet autem?

Následoval srdceryvný blog slečny Bartošové s názvem Sežerou nás cikáni??!!! V němž se mne blogerka snaží obvinit z paušalizace a tvrdí, že cikáni dostávají tyhle černobílé nálepky hned po narození (ne-li již před narozením).

Žádné nálepky, slečno Bartošová, protože žádné cikánské novorozeně nezaútočilo mačetami, neznásilnilo Patrika, nesedělo v autě, které se mne snažilo přejet, nenapadlo a neokradlo invalidu o berlích, nezabilo starce, kterého okradlo o důchod, a nebyla to dvacetičlenná skupinka novorozenců, která zaútočila v Rumburku.

Ne, majorita nikomu nedává žádné nálepky. Nálepky dávají svým dětem jejich rodiče – ti, kteří nepracují, kradou, znásilňují a přepadají slabé a nemohoucí. To oni jim dávají vzorce chování, které si ty malé diskriminované děti nesou s sebou do života.

A proč nezasáhne policie?

Ale ano, policie se snaží zasáhnout, ale bohužel nemá k dispozici křišťálovou kouli, do které by policisté nahlédli a hned věděli, kdože je darebák a kdo jen fotograf. Stačilo legitimovat pana Bangu – redaktora iDnes, který z toho, že musel předložit OP, má takové trauma, že je z toho opět velké haló a rasistický server Romea.cz příhodu publikuje, jako nedůvodný útok policistů na Roma a bránění mu v práci.

Je však milé od pana Bangy, že připouští, že jej policie, byť jen krátce, na místě zadržela z důvodu jeho vlastní ochrany, neboť jak praví: „Lidí, co si chtěli bouchnout do cigána totiž bylo okolo celkem dost. V podstatě tady lidi choděj po městě a vyvolávaj strach Romů.“

Je tohle opravdu normální reakce?

Nenapadlo Vás, pane Bango, že to množství policistů a lidí co „choděj“ po městě bylo v Rumburku tolik právě proto, že už nechtějí žít ve svém městě s neustálým strachem v patách, kdy jim zas nějaký cigán vyrve tašku či peněženku z ruky, kdy jim parta nepřizpůsobivých ve značné přesile rozmlátí hlavy či je v restauraci poseká mačetami?

Jestli mají Romové strach, tak jenom proto, že se chovají jako hovada a uvědomují si, že majoritě už pomalu, ale jistě dochází trpělivost.

Majorita se jenom brání a minorita publikuje dechberoucí výzvy bratrům a sestrám ústy pana Gini, aby ze sebe Romové nenechali dělat agresory.

Snad to pochopí i ti zmlácení, znásilění a posekané oběti romské neagresivity.

Pan Miroslav Kováč – člověk ověnčený zlatem, žijící na hranici životního minima, na serweru Romea.cz (kde taky jinde) se velmi vážně (naprosto nesmyslně) zamýšlí: „Kdo si zaslouží vyšší trest? Mačety v Novém Boru či nůž v Mukařově? Či, zda chystá stát občanskou válku.“

Je tohle opravdu normální reakce?

Ano, stát určitě chystá občanskou válku a jistě podplatil několik Romů, aby to rozjeli.

Mačety v Novém Boru pane Kováči, jednoznačně, a víte proč? Protože se jednalo o rasově motivovaný útok, stejně, jako v případě Natálky. Jenomže v případě Natálky majorita tento útok většinově odsoudila a uspořádala pro rodinu finanční sbírku.

Romové žádnou sbírku neuskutečnili ani v případu Patrika a neuskuteční ji ani teď, aby si oběť mačetového útoku mohla za vybrané peníze koupit alespoň kulicha na tu posekanou a sešitou kebuli. A nejen, že Romové nic nevyberou, ale ještě svedou vinu na servírku. Inu romská logika.

Opravdu si Romové a jejich ochránci myslí, že se majorita neustále nechá obviňovat a napadat?

Opravdu si musíme nechat nadávat do nácků, rasistů, či zakomplexovaných jedinců, kteří vytváří rasistické paskvily a pro lacinou karmu plivou na cikány od násilníků s kriminální minulostí, jako je například pan Hassan?

Většina těch lidí, které Vy odsuzujete a pohrdáte jimi, jako „Čecháčky,“ pane Hassane, by nedokázala rozmlátit hlavu teleskopickým obuškem nevinnému člověku – revizorovi, který se neprovinil ničím jiným, než tím, že dělal svoji práci. Na rozdíl od Vás.

Jednání mnoha jedinců mi prostě, jak se říká, hlava nebere.

Agresoři křičí: „nenechme se obviňovat z agrese.”

Oběti jsou označovány za viníky.

Násilníci nadávají do nácků.

Lidi, kteří protestují, protože se bojí Romů po opakovaných útocích, vyvolávají u chudáků Romů strach.

Moje kolegyně z práce mi nedávno přeposlala mail s kopií složenky, ukazující, jak vysoké sociální dávky pobírají Romové doprovázené slovy: „Kdo z nás to má.“ Každou chvíli vypustí z úst, jak už jí štve, že makáme na ty, cituji „cigoše“ a přitom má doma jednoho, co už dvanáct let nemaká a pobírá sociální dávky.

Tak já fakt nevím.

My, majorita pořád tak nějak přemýšlíme nad tím PROČ?

Proč je většina Romů tak nepřizpůsobivých?

Proč nás neustále obviňují z rasismu, když jediný, který v naší zemi funguje je ten pozitivní?

Proč Romové neposílají děti do škol?

Proč vybydlí každý dům či byt, který dostanou od státu, a jejich obydlí připomíná smetiště?

Proč je u Romů tak častá kriminální činnost?

Proč se Romové pořád tak litují, když mají podporu různých organizací s milionovými granty?

Proč si stěžují, že jim bráníme opustit tuto rasistickou zemi, když jim ve skutečnosti nikdo nebrání?

Proč, proč, proč........

Těch proč by bylo ještě mnoho.

Odpověď je, dle romské logiky, poměrně jednoduchá: „Protože bagr, ty dylino."

Jitka Gotterová

_______________________________________________________________________________

Dodatek ze dne 30.8.2011:

Vzhledem k tomu, že mne pan Banga obvinil z paušalizace dovoluji si mu položit otázku:

pane Bango tvrdíte: "Lidí, co si chtěli bouchnout do cigána totiž bylo okolo celkem dost," proto se Vás ptám:

Kolik je to DOST lidí, co si chtělo bouchnout do cigána? Jak jste je odhalil? Hovořil jste s některými z těch lidí a potvrdili Vám svůj úmysl fyzicky napadnout nějakého cigána? Protože pokud ne, dopustil jste se, dle mého soudu, paušálního křivého obvinění části neromského (strašný výraz, nicméně užíván) obyvatelstva na základě vlastní dedukce.

Toliko k té paušalizaci, která je majoritě neustále předhazována - paušalizace ze strany romského obyvatelstva se nazývá VYDEDUKOVANÁ PRAVDA.

Autor: Jitka Gotterová | pondělí 29.8.2011 11:27 | karma článku: 44.36 | přečteno: 5396x

Další články blogera

Jitka Gotterová

Chudé Vánoce ?

Každou chvíli narazím na internetu na nějaký článek, který vypráví, jak si hlavně samoživitelky a další sociálně slabší rodiny ztěžují, že nemají ani na dárky pro děti a pro své blízké. Já to vidím jako příležitost upravit hodnoty

16.12.2022 v 18:11 | Karma článku: 26.75 | Přečteno: 707 |

Jitka Gotterová

Jak vám pracovní úraz může změnit život

Co je u nás v Čechách možné a jak je u nás postaráno o nemohoucí lidi, kteří celý život pracují a přispívají do systému a následně očekávají, že se o ně stát postará alespoň po dobu, než se zotaví po pracovním úrazu.

11.12.2022 v 14:10 | Karma článku: 19.49 | Přečteno: 696 | Diskuse

Jitka Gotterová

Roušky, respirátory a cosi shnilého mezi lidem českým

Se zájmem jsem si přečetla článek blogerky Dáši Stárkové s názvem Kam se poděla ohleduplnost aneb v roušce exotem , kde autorka lidu českému vytýká neohleduplnost, bezohlednost, nezodpovědnost ba doslova prohnilost ........

5.12.2022 v 7:00 | Karma článku: 28.97 | Přečteno: 1213 | Diskuse

Jitka Gotterová

Jsem spokojená a vděčná Bohu

Myslím to vážně. Velmi mě zaujal článek s názvem Jak vypadá skutečná bída v němž se autor zamýšlí nad nářky lidí nad dnešní nelehkou situací a vyvozuje závěry, že nikdo z těch uřvanců nemá ani potuchy, co je to skutečná bída.

28.11.2022 v 18:15 | Karma článku: 25.26 | Přečteno: 656 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 29.69 | Přečteno: 579 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 52 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.66 | Přečteno: 302 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.79 | Přečteno: 527 | Diskuse
Počet článků 169 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 4450

Co na srdci, to na jazyku, neboli huba nevymáchaná. Na tomto blogu publikuji pouze svoje vlastní názory,pocity a postřehy, které nemusí být totožné s těmi vašimi.Každý zkrátka vnímáme svět kolem nás po svém. To, že mají lidé rozdílné názory neznamená, že se nemohou respektovat. Kliknutím na fotografii či jméno nad ní se zobrazí další články autora. Moje knihy TAK JDE ŽIVOT, LIDÉ JSOU RŮZNÍ, KRASOTINKY VE SVĚTĚ DUCHŮ a MANTINELY (k jejichž napsání mne inspirovaly osobní zážitky ve velkoobchodu MAKRO) lze objednat na knihy.gotterova@seznam.cz, http://www.stahuj-knihy.cz/,http://knihy.abz.cz/ a nově také v Kanadě a USA www.czech-books.com
Moje knihy na iDNES.cz - Knihy.iDNES.cz

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené články

Oblíbené knihy

více

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...