Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Veselé příhody z práce: Žárlivá blbka

Taky vám váš žárlivý partner dělá ze života peklo? Taky vám dělá v práci, a nejen tam, ostudu?

 

 

Onehdá jsme měli s několika kolegy z práce takové malé nevinné posezení u pivečka v nedaleké hospůdce. Vlastně to byla rozlučka s jedním kolegou, který se rozhodl zkusit štěstí zase o kus dál.

Do půlnoci už chybělo velké ručičce na hodinách vzít to tak pětkrát dokola, když v tom si pro jednoho z kolegů přišla ta jeho.

„Já jsem Lucka,” pravila ta osoba, přisedla si k Honzovi a ve vteřině se vinula po jeho paži, jako psí víno. Zábava, která byla do té doby v plném proudu, poněkud ochabla, a tak se, pro svůj smysl pro humor všemi oblíbená, kolegyně Stáňa, rozhodla navázat s nově příchozí rádoby nenucenou konverzaci. „Hele Anito a….” „To je Lucka,” opravil ji Honzík. „Ty jsi Lucka?” podivovala se Stáňa a my ostatní jsme se domnívali, že její jméno přeslechla.

„Já myslela, že tvoje žena se jmenuje Anita,“ valila Stáňa ta svá velká kukadla krz ten půllitr na Honzu, který na ni dělal divné posunky, a dosud ochablá zábava se proměnila v mrtvolné ticho. „No ale jeho žena se fakt jmenuje Anita,” pravila směrem ke mně Stáňa a neustále kroutila nechápavě tou svojí makovičkou. Všem nám došlo, že tahle krasotinka není Anita ani Honzova manželka a trapné ticho přerušil až Honza, když požádal o nějaký žvanec pro svou hladovou milenku, ale protože už bylo moc hodin, nedostala nic.

Asi po dvaceti nudných minutách jsme opouštěli restauraci. Honza se Stáňou vyšli jako poslední, chvíli na to jsme se rozloučili. Lucka se s nějakým „Tak ahoj,” ani neobtěžovala a já se Stáňou jsme si to štrádovaly opačným směrem. „Jak jsem mohla vědět, že už dva roky nežije s rodinou? Dyk furt vypráví o svém malém synovi a přitom žije s takovouhle fuchtlí, co ho ještě takhle chodí kontrolovat, no chápeš to?” chrlila ze sebe šokovaná Stáňa.

V neděli přišla Stáně velmi podivná sms z Honzova mobilu „Čau, mám noční. Bude něco?” „Ha,Ha,” odpověděla Stáňa v domnění, že jde o vtip. V pondělí se pokoušela Honzovi dovolat, ale marně. Ani nikomu jinému telefon nezvedal. Už jsme začali mít o kolegu strach, ale v noci prý v práci byl.

Následující den se všechno vysvětlilo. „Doma byla zase scéna, jako kráva,” pravil Honza.

Ta jeho stíhačka mu zabavila mobil, kompletně mu ho prolustrovala a několika dalším ženským, jež měl v mobilu uložené poslala podobnou sms, jako Stáně s tím, jestli se náhodou nějaká nenachytá.

Honza už se smířil s tím, že z něj jeho drahá polovička udělala před celou firmou úplného idiota, a zatímco si Lucka patrně spokojeně libuje, jak ho má pod kontrolou, protože mu stále ještě nevrátila mobil, Honza si koupil jiný a všem rozdal své nové telefonní číslo.

„Ty vole, má tohle za potřebí? Copak s tím se dá žít?” ozývá se ze všech stran a já si říkám kolik dalších chlapů má takové stíhačky doma a nic jiného, než s tím žít jim asi nezbývá.

Na druhou stranu, znám i opačný případ, kdy stíhačem je chlap a jeho žena je chudák, který musí čelit žárlivé scéně pokaždé, když jenom promluví s nějakým mužem.

Jeden druhému tak dělá ze života peklo.

Nikdy v životě jsem svému manželovi nevlezla do mobilu. To by bylo rozhodně pod moji úroveň a sama sebe bych si patrně musela přestat vážit a to nehovořím o tom, jak by si mě mohl vůbec vážit můj muž. Respektuji jeho soukromí a on respektuje to mé, což je podle mě asi základ spokojeného manželství.

A jestli někdy něco, tak to rozhodně vědět nechci, neboť se domnívám, že nějaké drobné flirtíky občas proběhnou všude, zvláště jedná-li se o dlouholetý stereotypem okousaný vztah. Proč se zbytečně trápit úvahami o tom, není-li mi náhodou manžel nevěrný, když můžu naopak přemýšlet o tom, co je vlastně na tom vztahu fajn.

Žárlivé scény, milé dámy, je to poslední, co vám pomůže udržet chlapa doma – to mi věřte.

A jak to tak vypadá, Honzovi už asi také došlo, že vyměnit syna a rodinu za takovouhle blbku asi nebyl zrovna dobrý nápad.

 

Jitka Gotterová

 

Autor: Jitka Gotterová | úterý 19.10.2010 17:04 | karma článku: 28,13 | přečteno: 3716x
  • Další články autora

Jitka Gotterová

Chudé Vánoce ?

Každou chvíli narazím na internetu na nějaký článek, který vypráví, jak si hlavně samoživitelky a další sociálně slabší rodiny ztěžují, že nemají ani na dárky pro děti a pro své blízké. Já to vidím jako příležitost upravit hodnoty

16.12.2022 v 18:11 | Karma: 26,75 | Přečteno: 707x | Společnost

Jitka Gotterová

Jak vám pracovní úraz může změnit život

Co je u nás v Čechách možné a jak je u nás postaráno o nemohoucí lidi, kteří celý život pracují a přispívají do systému a následně očekávají, že se o ně stát postará alespoň po dobu, než se zotaví po pracovním úrazu.

11.12.2022 v 14:10 | Karma: 19,77 | Přečteno: 696x | Diskuse| Společnost

Jitka Gotterová

Roušky, respirátory a cosi shnilého mezi lidem českým

Se zájmem jsem si přečetla článek blogerky Dáši Stárkové s názvem Kam se poděla ohleduplnost aneb v roušce exotem , kde autorka lidu českému vytýká neohleduplnost, bezohlednost, nezodpovědnost ba doslova prohnilost ........

5.12.2022 v 7:00 | Karma: 29,16 | Přečteno: 1213x | Diskuse| Společnost

Jitka Gotterová

Jsem spokojená a vděčná Bohu

Myslím to vážně. Velmi mě zaujal článek s názvem Jak vypadá skutečná bída v němž se autor zamýšlí nad nářky lidí nad dnešní nelehkou situací a vyvozuje závěry, že nikdo z těch uřvanců nemá ani potuchy, co je to skutečná bída.

28.11.2022 v 18:15 | Karma: 25,40 | Přečteno: 656x | Diskuse| Společnost

Jitka Gotterová

Diagnóza zní jasně a nesmlouvavě - Troll

Nedávno pan doktor Tomáš Vodvářka publikoval na iDnesu svůj článek psaný pro blogosféru s názvem Kde končí svoboda slova? Musela jsem se nad položenou otázkou pousmát, protože mě ihned napadla odpověď: "No přeci na iDnesu."

11.11.2022 v 11:30 | Karma: 28,53 | Přečteno: 584x | Hyde park
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Vláda je pro preventivní zadržení zbraně. Podezřelé nákupy se mají hlásit

24. dubna 2024  5:25,  aktualizováno  15:46

Přímý přenos Prodejci mají mít už od července povinnost hlásit podezřelé nákupy zbraní. Počítá s tím novela...

Svobodu se lidovci snažili dostat pryč ze strany, teď kauzu odkládají

24. dubna 2024  12:20,  aktualizováno  15:41

Lidovecká snaha vystrnadit ze strany jednoho ze svých nejznámějších poliků, bývalého šéfa strany a...

Seniorka při vystupování spadla pod tramvaj a zemřela, policie stíhá řidiče

24. dubna 2024  13:51,  aktualizováno  15:21

Obviněním řidiče tramvaje z usmrcení z nedbalosti skončilo po více než půl roce vyšetřování loňské...

  • Počet článků 169
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4466x
Co na srdci, to na jazyku, neboli huba nevymáchaná. Na tomto blogu publikuji pouze svoje vlastní názory,pocity a postřehy, které nemusí být totožné s těmi vašimi.Každý zkrátka vnímáme svět kolem nás po svém. To, že mají lidé rozdílné názory neznamená, že se nemohou respektovat. Kliknutím na fotografii či jméno nad ní se zobrazí další články autora. Moje knihy TAK JDE ŽIVOT, LIDÉ JSOU RŮZNÍ, KRASOTINKY VE SVĚTĚ DUCHŮ a MANTINELY (k jejichž napsání mne inspirovaly osobní zážitky ve velkoobchodu MAKRO) lze objednat na knihy.gotterova@seznam.cz, http://www.stahuj-knihy.cz/,http://knihy.abz.cz/ a nově také v Kanadě a USA www.czech-books.com

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy