Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Veselé příhody z práce: Detektivem snadno a rychle

Že vám to zrovna dvakrát nepálí, práce vám taky nevoní a váš trestní rejstřík není z nejčistších? Nevadí, u nás máme o takové zájem.

 

 

„Dobrý den paní vedoucí, tady agentura píp píp u telefonu píp píp. Dotaz. Máme u vás detektiva?” ozve se ze služebního telefonu každé ráno, obyčejně v době, kdy máte největší fofr. Vydáváte prodavačkám pokladní šuplíky, zatímco vám na rampě čeká na složení kamion a rozčilující se pekař, že se na to může vys…., aby tady čekal půl dne, páč nemá jenom vás.

„Ano máte tady detektiva,” odpovídám a při pohledu na jednoho z těch exotů, co nám sem agentura každý den posílá, se mi při vyslovení slova „detektiv” sevře žaludek vzteky.

„Běž se podívat, co dělá ten kretén,” rozčiluje se moje zástupkyně zatímco mi před obličejem máchá krabicí od právě ukradených sprchových gelů. „Kouří na parkovišti,“ dodává.

Pokouším se rozcuchanému zjevně dlouho nemytému kouřem nasáklému detektivovi vysvětlit, že má své povinnosti a cigaretu si dá o polední pauze. „To jako až za tři hodiny, jo?” nevychází z údivu detektiv při pohledu na své hodinky, načež dodává: „Tak na to zapomeňte!”

Jiný detektiv mne po střetu se zloději požádal o ochranu a doprovod na nádraží, protože se bojí, aby mu někdo neublížil. Moje ujištění, že takhle vyhrožují skoro všichni zloději, ale že k naplnění výhrůžek zpravidla nedojde, ho neuklidnilo. I zajistila jsem ochrance ochranku. Když na filiálku dorazili tři bouchači, kteří měli detektiva po zavírací době doprovodit na nádraží, pravil tento, že mu to jede až za dvě hoďky a že si ještě raději zajde na jedno.

Poděkoval bouchačům za ochotu a vzal to zadem k nejbližší hospodě.

Když se prodejnou prohnala čtyř členná skupinka velmi přizpůsobivých občanů, stačili tito i s lupem utéci, protože detektiv zrovna konal moc velkou potřebu na toaletě.

Jiný detektiv mi oznámil, že má-li zítra dorazit na směnu, budu mu muset půjčit peníze, protože nemá na autobus – samozřejmě by mohl jít pěšky, ale to by pak dorazil tak v poledne.

Jindy vám detektiv chrápe opřený o mrazák, neb dělá už pátou dvanáctku a navíc je po tahu, protože měl mít původně volno a slouží za toho bambulu, co u firmy po dvou dnech skončil.

Když jsme byly já a moje kolegyně fyzicky napadeny před pokladnami řvala polovina obchodu: „Ochranka, ochranka, pomoc, ochranka,” marně, protože detektiv byl zrovna na druhém konci prodejny a neslyšel.

Sám velký vedoucí prodeje při návštěvě naší filiálky usoudil, že takového detektiva platí naše firma zbytečně a zavolal agentuře, aby onoho člověka okamžitě vyměnili. Agentura se omluvila a neschopného detektiva přesunula na jinou NAŠÍ filiálku.

„Na činnost detektivů je třeba dohlížet, neboť jeden takový člověk nás stojí čtyřicet tisíc,” pravil vedoucí prodeje a poslal nám další tři detektivy z jiné agentury, aby dohlídli na ty detektivy z té první agentury.

A tak zatímco se na prodejně o rozloze 1200 metrů čtverečných pachtí tři až čtyři prodavačky včetně vedoucí(což je norma na jednu směnu v rámci úspory mzdových nákladů), které musí obsloužit čtyři pokladny na prodejně, výkupovou pokladnu na vratné obaly ve skladu, převzít zboží od všech dodavatelů, zaúčtovat dodací listy, všechno to zboží vybalit, udržovat prodejnu v čistotě, poradit zákazníkovi a to všechno nejlépe najednou, promenádují se vám po prodejně čtyři chlapi, jako hory a dohlíží na ten cvrkot.

Někteří s vámi soucítí a i přesto, že to není jejich povinnost, pomohou vám z palet sundat alespoň ty těžké věci, protože se nemohou dívat na to, jak se tady ty ženské dřou.

Jiní kritizují, jak jsou ty naše pokladní blbé a ničeho si nevšimnou. Jeden takový se mě snažil přesvědčit, abych tu nejblbější z blbých pokladních okamžitě poslala domů, protože mu prý zkazila záchyt.

„Jste normální? Kdo by pak na té pokladně podle vás měl asi tak sedět?” nechápala jsem, co to ode mě chce a upozornila ho, aby si hleděl své práce.

Začala jsem mít těch detektivů plné zuby a vsadila se s oblastním manažerem, že těm borcům by z prodejny odešel i zloděj s ukradenýma štaflema. Vyhrála jsem.

Zavolala jsem jedné kolegyni, kterou ještě detektivové neviděli, aby přišla na odpolední směnu dřív a chovala se jako zákazník.

Vzala štafle kufr s nářadím, do něhož přidala ještě pakl žvýkaček, a odešla z prodejny, aniž by si ji někdo všiml.

To, že si ničeho nevšiml detektiv z té první agentury nikoho nepřekvapilo a detektivové z té druhé agentury se chvíli dohadovali o tom, kdo z nich je ten blbej a začali vymýšlet novou strategii. Každopádně přestali poukazovat na nás blbé prodavačky, takže jsme mohly dál dělat svou práci.

Ukázalo se, že tak velkou prodejnu opravdu nemůže uhlídat jeden detektiv a je třeba detektivy nejméně dva. Navíc se firma rozhodla změnit agenturu (o důvodech nehodlám spekulovat), takže všichni ti „schopní” detektivové z té první agentury přešli pod tu druhou agenturu, aby nám tu prodejnu mohli ohlídat konečně pořádně.

Zhruba před čtrnácti dny nám agentura stáhla jednoho, co měl trestní rejstřík popsaný asi tak jako Bridget Jonesová svůj deník, což se zjistilo zhruba po dvou měsících služby u nás.

Teď nám dělají detektivy moc sympatičtí manželé, kteří toho sice moc neohlídají, ale zato jsou velmi komunikativní a s každým zákazníkem příjemně pokecají.

Jen si nejsem tak moc jistá, zdali dělá paní detektiv dobře, když se pokouší personál přesvědčit o tom, že bychom těžko našli lepší ostrahu, páč takovou školu, jakou dostal její manžel za těch deset let, které strávil ve vězení za zabití (a přitom chtěl tomu umřelému původně jen nafackovat) hned tak někdo nemá.

Když se mi pak vedoucí prodeje snažil vysvětlit, že opravdu nelze proplácet vedoucím pracovníkům filiálek přesčasové hodiny (to by potom přišla firma rychle na buben), páč „Vono taky není jistý, jestli jsou ty hodiny skutečně vodpracovaný, nebo vodsezený, paní vedoucí, vítééé?” pravil, zalapala jsem po dechu.

Hlavou se mi prohnala rychlá rovnice kolik že pracujících prodavaček by filiálka měla za těch osmdesát tisíc(krát cca tři sta filiálek), co měsíčně platí jakési agentuře, která nám dodává ty prověřené proškolené psychotesty absolvující detektivy, kteří jsou ochotni za pajdu na hodinu dělat tak zodpovědnou práci.

 

Ale co, firma jistě ví, co dělá.

Firma jistě ví, že se jí vyplatí mít hafo detektivů, hafo kravaťáků v podobě oblastních vedoucích a vedoucích prodeje a vedoucích čehosi dalšího, když má na každé prodejně tři lidi na směnu, kteří makaj.

 

 

 

 

Jitka Gotterová

 

Autor: Jitka Gotterová | středa 9.6.2010 12:32 | karma článku: 33,46 | přečteno: 4189x
  • Další články autora

Jitka Gotterová

Chudé Vánoce ?

Každou chvíli narazím na internetu na nějaký článek, který vypráví, jak si hlavně samoživitelky a další sociálně slabší rodiny ztěžují, že nemají ani na dárky pro děti a pro své blízké. Já to vidím jako příležitost upravit hodnoty

16.12.2022 v 18:11 | Karma: 26,75 | Přečteno: 707x | Společnost

Jitka Gotterová

Jak vám pracovní úraz může změnit život

Co je u nás v Čechách možné a jak je u nás postaráno o nemohoucí lidi, kteří celý život pracují a přispívají do systému a následně očekávají, že se o ně stát postará alespoň po dobu, než se zotaví po pracovním úrazu.

11.12.2022 v 14:10 | Karma: 19,77 | Přečteno: 696x | Diskuse| Společnost

Jitka Gotterová

Roušky, respirátory a cosi shnilého mezi lidem českým

Se zájmem jsem si přečetla článek blogerky Dáši Stárkové s názvem Kam se poděla ohleduplnost aneb v roušce exotem , kde autorka lidu českému vytýká neohleduplnost, bezohlednost, nezodpovědnost ba doslova prohnilost ........

5.12.2022 v 7:00 | Karma: 29,16 | Přečteno: 1213x | Diskuse| Společnost

Jitka Gotterová

Jsem spokojená a vděčná Bohu

Myslím to vážně. Velmi mě zaujal článek s názvem Jak vypadá skutečná bída v němž se autor zamýšlí nad nářky lidí nad dnešní nelehkou situací a vyvozuje závěry, že nikdo z těch uřvanců nemá ani potuchy, co je to skutečná bída.

28.11.2022 v 18:15 | Karma: 25,40 | Přečteno: 656x | Diskuse| Společnost

Jitka Gotterová

Diagnóza zní jasně a nesmlouvavě - Troll

Nedávno pan doktor Tomáš Vodvářka publikoval na iDnesu svůj článek psaný pro blogosféru s názvem Kde končí svoboda slova? Musela jsem se nad položenou otázkou pousmát, protože mě ihned napadla odpověď: "No přeci na iDnesu."

11.11.2022 v 11:30 | Karma: 28,53 | Přečteno: 584x | Hyde park
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Lidovci navrhli zvýšit slevy na dani na děti, stát to má přes 8 miliard ročně

25. dubna 2024  11:36,  aktualizováno  21:15

Zvýšení slev na dani na děti navrhuje KDU-ČSL a hodlá to prosazovat v jednáních s koaličními...

Prezident má absolutní imunitu. Trump zaměstnal Nejvyšší soud, věří v průtahy

25. dubna 2024  19:09,  aktualizováno  21:06

Většina členů amerického Nejvyššího soudu se ve čtvrtek zdála být skeptická k argumentu...

Zatkněte propalestinské levicové fašisty, vyzývá demokratický kongresman

25. dubna 2024  20:44

Demokratický kongresman Adam Smith označil propalestinské demonstranty za „levicové fašisty“ a...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 169
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4466x
Co na srdci, to na jazyku, neboli huba nevymáchaná. Na tomto blogu publikuji pouze svoje vlastní názory,pocity a postřehy, které nemusí být totožné s těmi vašimi.Každý zkrátka vnímáme svět kolem nás po svém. To, že mají lidé rozdílné názory neznamená, že se nemohou respektovat. Kliknutím na fotografii či jméno nad ní se zobrazí další články autora. Moje knihy TAK JDE ŽIVOT, LIDÉ JSOU RŮZNÍ, KRASOTINKY VE SVĚTĚ DUCHŮ a MANTINELY (k jejichž napsání mne inspirovaly osobní zážitky ve velkoobchodu MAKRO) lze objednat na knihy.gotterova@seznam.cz, http://www.stahuj-knihy.cz/,http://knihy.abz.cz/ a nově také v Kanadě a USA www.czech-books.com

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy